Antena Căutare

Transpirația excesivă îți dă bătăi de cap? 6 remedii eficiente și cum să le folosești

Transpirația excesivă e o problemă destul de des întâlnită. Nu știm dacă să alegem deodorant, roll-on sau stick, mai ales când niciunul nu pare eficient. Remediile pentru transpirația excesivă sunt mai multe, dar întotdeauna este bine să căutăm și cauza.

Transpirația excesivă

Transpirația excesivă e o problemă destul de des întâlnită. Nu știm dacă să alegem deodorant, roll-on sau stick, mai ales când niciunul nu pare eficient. Remediile pentru transpirația excesivă sunt mai multe, dar întotdeauna este bine să căutăm și cauza.

Transpirația este un proces fiziologic normal, mai ales când corpul nostru este expus la temeperaturi ridicate sau când facem efort fizic. Totuși, transpirația excesivă ne creează o stare de disconfort, de stânjeneală.

Chiar dacă transpirația este un proces normal, totuși transpirația excesivă și mirosul neplăcut pot fi cauzate de factori ce țin de sănătate sau de regimul de viață al fiecăruia dintre noi.

Remedii pentru transpirația excesivă - Deo roll-on sau stick?

Articolul continuă după reclamă

Există două tipuri de produse pe piață ce sunt folosite împotriva transpirației și anume:

Deodorantul, ce are rol dublu: datorită parfumului conţinut, dă o senzaţie de prospeţime şi maschează mirosurile neplăcute. În plus, datorită alcoolului şi a substanţelor antimicrobiene, are un efect antibacterian, adică elimină bacteriile responsabile cu mirosul greu.

Antiperspirantul funcţionează exact pe principiul opus, şi anume el împiedică transpiraţia (asta nu înseamnă că nu are şi anumite proprietăţi întâlnite la deodorant). Rolul lui principal este însă acela de a preveni procesul de transpiraţie. Acest lucru este posibil datorită unor ingrediente precum sărurile de aluminiu şi zirconiu, care practic împiedică activitatea grandelor sudoripare aflate sub braţe.

Se preferă aplicarea roll-on sau stick, spray-urile sunt de evitat de către persoanele cu istoric de alergii din cauza inhalării şi riscului de a dezvolta manifestări respiratorii. Prin inhalare creşte de asemenea cantitatea de ingrediente ‘nefaste’ absorbite sistemic şi implicit, acumularea lor în organism.

Remedii naturale pentru transpirația excesivă

Deodorantul din piatră de alaun

Acest cristal natural extras din minele asiatice este extrem de eficient împotriva transpiraţiei şi a mirosurilor neplăcute şi, mai presus de toate, nu acoperă mirosul ci împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile cu apariţia acestuia. Nu are în compoziţie parfum, este 100% natural şi se aplică pe zonele cu probleme, umezind puţin în prealabil piatra. Astfel de produse pot fi găsite în orice magazin naturist, au preţuri convenabile şi prezintă multiple avantaje: pot fi folosite pe o perioadă lungă de timp, nu pătează hainele, pot fi folosite şi pe pielea sensibilă, iritată şi calmează arsurile provocate de expunerea prelungită la soare.

Remedii pentru transpirația excesivă- Bicarbonatul de sodiu

Aplicat pe zonele cu probleme chiar după ce ai ieşit de la duş are efect răcoritor şi, chiar dacă nu împiedică transpiraţia, neutralizează acizii care dau mirosul neplăcut.

Remedii pentru transpirația excesivă - Oțet de mere

Un truc la-ndemana pentru normalizarea pH-ului axilar consta in tamponarea subratului cu o discheta demachianta inmuiata in otet de mere. Pentru rezultate si mai bune, lasa la fiecare subsuoara discheta cu otet timp de 10 de minute, dupa care clatesti cu apa.

Remedii pentru transpirația excesivă - Suc de lămâie

Un alt remediu bio eficace contra mirosului neplacut de transpiratie este sucul de lamaie. Acest fruct contine substante active care anihileaza aceste mirosuri. in fiecare dimineata, inmoaie o compresa in suc de lamaie si tine-o la subrat cateva secunde. Atentie! Nu folosi acest remediu daca ai iritatii pe piele la acest nivel.

Factori care ajută la ameliorarea transpirației excesive

Persoanele care au probleme cu transpirația excesivă sunt sfătuite să evite stresul, să schimbe hainele şi şosetele cât mai frecvent, să evite hainele strâmte, din materiale sintetice şi să utilizeze produse de curăţare blânde.

În plus, alimentația este foarte importantă. E bine să ştii că trebuie să eviţi carbohidraţii complecşi, optând în schimb pentru cerealele cu conţinut ridicat de fibre, laptele consumat trebuie să aibă cât mai puţine grăsimi, iar cantitatea de sare şi de condimente trebuie limitată drastic.

De asemenea, este important să consumi alimente bogate în calciu, să le eviţi pe cele cu miros pronunţat, cum este ceapa sau usturoiul, pentru că pot da un iz şi mai neplăcut transpiraţiei şi să bei cât mai multe lichide.

Citește și: Ce boli ascunde transpirația excesivă. Cauze și tratament pentru hiperhidroză

Alimentul indicat pentru a crește rezistența organismului și a combate cancerul... 6 miliarde de oameni respiră aer poluat...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x