Live acumFilm: Pisicile aristocrate (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

Trei alimente care te scapa de insomnii

Atunci cand nu poti sa dormi, somniferele sunt o solutie eficienta pe termen scurt. La fel de utile ca si medicamentele pot fi si unele alimente, relateaza revista Shape.

Daca stii ce trebuie sa consumi inainte de culcare pentru a nu avea probleme cu somnul, vei descoperi un mod natural de a te feri de insomnii.

1.Popcorn. Carbohidratii pe care ii contine popcorn-ul se transforma in organism in serotonina, care induce senzatia de somn. Popcorn-ul simplu, fara arome, este o gustare foarte potrivita pentru momentele de dinainte sa te culci.

2.Fructe uscate. Ciresele si visinele uscate, de exemplu, contin si ele carbohidrati care se transforma in serotonina. De asemenea, sunt unele dintre putinele surse naturale de melatonina, care contribuie si ea la un somn mai bun. Visinele mai contin si antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii.

3.Miere. Cresterea glicemiei poate reduce productia de orexina, un neurotransmitator descoperit recent care este responsabil de mentinerea organismului treaz. Inainte de culcare, mierea poate fi consumata ca inducitor in ceai.

Foto: hepta.ro

Recomandari