Aceasta tine loc si de felul unu si de felul doi. Dar pentru ca o salata sa fie sanatoasa trebuie sa aiba in compozitie cat mai multe ingrediente care sa asigure organismului nutrientii necesari.
Astfel, pe langa legumele si verdeturile folosite in mod uzual (salata verde, castraveti, ardei, ceapa), trebuie sa avem in vedere ca salata sa contina si surse de proteine. Putem alege carne de peste, de pui, de curcan sau fasole.
De asemenea, nu uita ca legumele colorate sunt o sursa importanta de vitamine. Rosiile, morcovii, ridichile, broccoli „coloreaza" in mod natural salatele, dandu-le o savoare deosebita.
Maslinele pot intregi o salata aducand un aport de vitamine (A, E) si de minerale (potasiu, fosfor, fier). Daca esti la dieta consuma masline verzi pentru ca au un continut mai redus de grasimi si potasiu.
Salata nu trebuie sa devina o bomba calorica, de aceea nu este indicat sa contina sosuri, maioneze, salam sau carne grasa. Pentru ca salata sa fie perfecta nu uita sa adaugi ulei de masline extravirgin, putina branza si verdeturi naturale maruntite.
Citeste Revista Felicia
Tot ce trebuie sa stim despre coenzima Q10... Afla beneficiile dietei cu struguri...