Bananele sunt preferate de mulți pentru gustul dulce, dar și pentru numeroasele beneficii pe care le au pentru sănătate.
Totuși, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, căci conținutul fructelor diferă în funcție de nivelul de coacere.
Bananele 1-3: fructele necoapte au un nivel mai scăzut de zahăr, de aceea sunt indicate și pentru diabetici. Totuși, se pare că acestea sunt mai greu de digerat și pot cauza senzație de balonare.
Mănânci banane la micul dejun? Cea mai mare greşeală, spun specialiştii
Tu cum preferi bananele?
Bananele 4-7: fructele coapte conțin mai mult zahăr, dar și un nivel mai ridicat de fibre și vitamina C, potasiu, vitamina B și antioxidanți.
Așadar, bananele sunt sănătoase indiferent dacă îți place să le mănânci coapte sau verzi.
5 reguli simple ca să mănânci mai sănătos în fiecare zi... Te-ai întrebat vreodată? Ce înseamnă când te mănâncă palma dreaptă...