Antena Căutare

Un bărbat infectat cu HIV s-a vindecat după un transplant de măduvă. Ce au descoperit medicii în corpul lui

Un bărbat infectat cu HIV în anii 1980 pare că s-a vindecat, devenind astfel cel de-al patrulea caz din lume, potrivit medicilor.

Medicii au oferit detalii despre cum s-a vindecat pacientul de HIV după un transplant de măduvă osoasă

sursa foto: Profimedia

Recent, omul care suferea de leucemie, o formă de cancer a sângelui, a făcut un transplant de măduvă osoasă. La scurt timp după procedură, medicii acestuia au descoperit faptul că bărbatul în vârstă de 66 de ani s-ar fi vindecat de HIV. Se pare că donatorul de măduvă avea rezistență naturală la virus.

Un bărbat s-a vindecat de HIV după ce a făcut un transplant de măduvă

Pacientul în vârstă de 66 de ani a dorit să își păstreze anonimatul. Suferind de leucemie, medicii au decis să îi salveze viața prin intermediul unui transplant de măduvă osoasă. La scurt timp după complexa procedură, specialiștii au ajuns la concluzia că donatorul avea rezistență naturală la virus și că acest lucru l-a ajutat pe bolnav să se vindece de HIV, afecțiune pe care o avea încă din anii 1980.

Este important de menționat faptul că omul a fost diagnosticat cu leucemie la vârsta de 63 de ani și, când alte tratamente nu au mai dat rezultate, medicii au decis să îi facă un transplant de măduvă osoasă. Coincidența a făcut ca donatorul să aibă rezistență naturală la HIV.

Acum, bărbatul, care este al patrulea caz vindecat de HIV din lume, a încetat să își mai ia medicația specifică și spune că se simte mult mai bine și că este „mai mult decât recunoscător pentru faptul că virusul nu mai este prezent în corpul său”.

Noul pacient, cel de-al patrulea din lume care a fost vindecat folosind această metodă, a fost denumit „Pacientul din City of Hope”, după numele clinicii americane din Duarte, California, în care a fost tratat. Mulți dintre prietenii omului au murit de HIV înainte ca medicamentele antiretrovirale să poată da bolnavilor speranță.

Mai mult decât atât, acesta este cel mai bătrân om vindecat de HIV, lucru ce dă speranță inclusiv pacienților în vârstă. După procedură, omul a fost atent monitorizat și analizele au scos la iveală faptul că virusul HIV a ajuns la valori nedetectabile. Au trecut 17 luni de la remisie și specialiștii spun că este al patrulea caz vindecat de HIV din lume.

„Am fost încântați să-l anunțăm că virusul este în remisie și că nu mai are nevoie de medicația antiretrovirală pe care a luat-o timp de peste 30 de ani”, a spus doctorul Jana Dickter, medic infecționist la spitalul City of Hope, potrivit celor de la bbc.com.

Primul caz vindecat de HIV a fost în 2011, atunci când Timothy Ray Brown a devenit „pacientul din Berlin”. În ultimii trei ani s-au mai înregistrat alte trei cazuri similare, lucru ce dă speranță pacienților și medicilor din întreaga lume. Totuși, chiar dacă s-a făcut o descoperire importantă, medicul Jana Dickter a explicat faptul că transplantul de măduvă nu va revoluționa tratamentul pentru cei peste 38 de milioane de oameni care trăiesc cu HIV în prezent.

„Este o procedură complexă, ce prezintă și serioase efecte secundare. Deci, această variantă nu este cea mai bună pentru cei care suferă de HIV”, a explicat doctorul.

Totuși, cercetătorii lucrează în continuare și speră să găsească o terapie genică țintită pentru a vindeca pacienții infectați cu HIV.

(P) 5 motive pentru care poţi alege să faci cadou şedinţe de masaj celor dragi...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x