VIDEO! Ce este colita ulcerativa

 
+7 click pentru
galerie

Sunt boli care nu dau semne și care pot avea complicatii. Iar una dintre ele este colita ulcerativa, o afectiune intestinala inflamatorie. Crampele sunt primele semne, iar medicul este omul la care trebuie sã apelati urgent.

CUM INVINGEM COLITA ULCERATIVA

Colita ulcerativa se manifesta prin ulcerații ale colonului și poate avea transmitere familiala. Cum se manifesta aceasta boala?

Prin dureri in zona abdominala, sensibilitate la palparea acestei parți a corpului, constipatie, lipsa poftei de mancare, in unele cazuri si febra, scadere in greutate si o stare de anemie.

Nu este de glumit cu nicio afectiune a colonului, in timp iritatiile pot provoca imbolnaviri grave si chiar cancer de colon. De asemenea, jumatate dintre cazurile de colita ulcerativa au și afectiuni ale rectului. Ca atare, este imperios sa mergem la medic la cel mai mic semn.

Colita nu este deloc greu de diagnosticat de catre medic. Iar tratamentul este axat pe partea medicamentoasa, dar  si pe cea de nutritie. De asemenea, se poate interveni chirurgical daca nu dau roade celelalte terapii. Este insa esentiala o alimentatie corecta.

Trebuie sa mancati consistent, dar mai putin, la 3-4 ore distanta carne, cereale, lactate, fructe si legume. Nu toate alimentele sunt insa permise. De exemplu, untul, margarina, uleiul, grasimile, prajelile, varza, broccoli, fasolea, merele, unele lactate, produse care necesita mai mult timp și efort dentru a fi descompuse, pot face mai mult rau. Pentru o digestie buna si o absorbtie pe masura, este extrem de importanta hidratarea.

foto: sharpstomachpain.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI