Este important să te hidratezi bine, dar apa poate crea probleme de sănătate. Iată când să nu bei apă

Cantitatea pe care trebuie să o consume o persoană pentru a fi hidratată este de 30-40 ml de apă pe kilogram.

Cantitatea pe care trebuie să o consume o persoană pentru a fi hidratată este de 30-40 ml de apă pe kilogram. Astfel, o persoană cu o greutate de aproximativ 50 de kilograme ar trebui să bea 1,5 litri de apă iarna și 2 litri de apă vara.

O hidratare corespunzătoare este esențială atât pentru sănătate cât și pentru buna funcționare a organismului, dar nu trebuie să exagerăm cu asta.

Iată când nu este bine să bei apă:

1. În timpul meselor

Medicii spun că este foarte important să evităm să bem apă în timpul mesei, deoarece aceasta îngreunează digestia prin ”diluarea” acizilor şi enzimelor, care duc la acumularea de toxine în organism.

2. În timpul sau după antrenament

Înghiţirea a 2 litri de apă rece ca gheaţa în timp ce ești la sală sau după un efort fizic intens poate duce la crampe stomacale, sau mai grav, organismul tău poate intra în stare de şoc din cauza schimbării bruşte de temperatură. Ca să nu te deshidratezi bea puțină apă înainte să ajungi la sală și câte puțin în timpul antrenamentului. Apa să aibă temperatura camerei.

3. Înainte de somn

Ingerarea unei cantități mari de apă înainte de a merge la culcare duce la tulburări ale somnului

Un semnal al unei ingestii excesive de apă este mersul la toaletă frecvent, adică aproximativ o dată la două ore, și urina foarte deschisă la culoare.

Ultimele știri