Metoda Feynman - Cum să înveți rapid și ușor

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, memoria ne poate da bătăi de cap. Ca să putem învăța cât mai repede și ușor, dar să și reținem informația, există o soluție veche.

Fizicianul Richard Feynman

profimediaimages.ro

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, memoria ne poate da bătăi de cap. Ca să putem învăța cât mai repede și ușor, dar să și reținem informația, există o soluție veche.

Richard Feynman, fizician și laureat al premiului Nobel, a introdus metoda ce-i poartă numele. Metoda Feynman își propune să faciliteze procesul de învățare și procesare a informațiilor noi.

Prin intermediul acestei teorii, fizicianul a intenționat să elimine confuzia pe care o fac oamenii atunci când au impresia că știu un lucru, dar, de fapt, nu cunosc complexitatea lui. Ca atunci când cineva îți spune numele unui zeu, fără alte specificații. Nu vei cunoaște nici semnificația numelui, nici puterile cu care ar fi fost înzestrat, nici luptele pe care le-a dus.

Acest lucru nu va mai fi o problemă de acum înainte. De astăzi, poți pune în aplicare metoda inovatoare de studiu, cu ajutorul a 3 pași simpli.

Oferă unui copil rolul de receptor

Nu ai nevoie decât de o foaie de hârtie și de multă imaginație. Pe acea foaie vei nota modul în care ai prezenta subiectul pe care vrei să îl aprofundezi, unui copil de 8 ani. În felul acesta, vei exersa o metodă simplă de exprimare, dar care te va provoca prin efortul de a-l face pe micul ascultător să priceapă.

Acceptă lacunele

Pentru a corecta lacunele, este nevoie întâi de toate să le accepți. În cazul în care primul pas nu a fost total eficient, identifică golurile rămase și exersează până când reușești. Revino de fiecare dată asupra problemelor întâmpinate.

Organizează și simplifică

Dacă ai trecut de primele faze, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Ai ajuns în punctul în care stăpânești subiectul și îl poți relata pe înțelesul unui copil. Încearcă să citești cu voce tare, pentru că în felul acesta îți va fi mult mai ușor să identifici unele erori.

Pasul numărul 4 este unul opțional. Pentru a te pune și mai mult la încercare, vorbește despre subiectul tău cu cineva din familie sau un prieten. Dacă vei avea ezitări, atunci mai ai încă de studiat.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri