Căutare Live

Alanya, un mic colț de rai în Mediterană

Protejată de crestele înalte ale Munților Taurus și împrejmuită de păduri de pini care par că plonjează dramatic în apele cristaline ale Mediteranei, Alanya este o stațiune cu plaje cenușii ce atrag ca un magnet turiștii din toate colțurile lumii. Descoperă cele mai populare stațiuni din Antalya într-un sejur cu avionul de la Europa Travel.

Consacrat ca realizator de vacanțe cu autocarul, turoperatorul low-cost Europa Travel este un jucător important și pe piața charterelor cu avionul, unde a intrat încă din 2008. Profită de reducerile speciale și alege un sejur de 7 zile cu all inclusive în Alanya, la tarife imbatabile și servicii turistice excelente!

Destinația preferată a familiilor și a pasionaților de istorie

Apropierea de orașul Antalya, dar și faptul că aici se găsesc o seamă de situri arheologice și construcții cu o mare încărcătură istorică, Alanya este un magnet pentru turiștii care vor să îmbine relaxarea la plajă cu vizitele culturale, alături de Europa Travel. La fel de bine, tinerii dornici de distracție găsesc aici o seamă de baruri și cluburi moderne unde se organizează petreceri tematice întreținute de artiști internaționali, astfel că Alanya mulțumește pe oricine.

Simbolul Alanyei este Plaja Cleopatrei, o fâșie de coastă cu nisip alb cunoscută odinioară drept Cicilia. Potrivit legendelor, Marc Antoniu i-a dăruit această limbă de pământ preaiubitei sale Cleopatra, ca dar de nuntă. Se spune că atât de mult i-a plăcut Reginei Egiptului acest loc verde împrejmuit cu pini, încât le-a poruncit supușilor săi ca plaja să fie amenajată cu nisip scos din Nil.

Simboluri de renume

Dincolo de plaje și de viața de noapte fulminantă, Alanya rămâne un oraș cu suflet istoric. Centrul vechi își păstrează frumusețea autentică în ciuda timpurilor moderne, reușind să surprindă călătorul cu ale sale străzi pietruite labirintice, flancate de moschei, biserici bizantine și magazine boeme deschise în case otomane din piatră roșie.

Alanya este dominată de impunătoarea fortăreață turcească ridicată în jurul secolului al XIV lea, cunoscută pentru cele 150 de bastioane cu care a fost întărită, fiind pentru multă vreme cea mai puternică contrucție de apărare de pe coasta Turciei. Nu departe de portul cel cosmopolit, atârnând parcă deasupra mării, stă tăcut un alt simbol istoric al Alanyei – Turnul Roșu, pe numele său turcesc Kyzyl Kule, unde au loc diverse expoziții de pictură și opere de artă, dar și evenimente culturale turcești.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Antalya – Alanya

Hotel Timo Resort 5* - tarife de la 252 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole
Insula din Europa pe care bărbaţii NU au voie să meargă. ,,Se pot întâmpla lucruri magice...”. Ce fac femeile aici... Călătorie pentru suflet în India. Sejur de Paște pe tărâmuri colorate...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri