Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Alin Burcea, Paralela 45: Peste 243.000 de turişti români au ajuns în vacanţă în Antalya în acest an, aproape dublu faţă de 2015. Nu cred că mai este loc de creştere în 2020, sperăm la o consolidare

Peste 243.000 de turişti români au ajuns în vacanţă în Antalya în acest an, aproape dublu faţă de 2015, românii fiind pe locul şapte ca număr de turişti, a declarat miercuri Alin Burcea, proprietarul touroperatorului Paralela 45, estimând că nu crede că mai este loc de creştere în 2020 şi speră la o consolidare.

Peste 243.000 de turişti români au ajuns în vacanţă în Antalya în acest an, aproape dublu faţă de 2015, românii fiind pe locul şapte ca număr de turişti, a declarat miercuri Alin Burcea, proprietarul touroperatorului Paralela 45, estimând că nu crede că mai este loc de creştere în 2020 şi speră la o consolidare.

”România a ajuns să trimită în acest an în Antalya 243.000 de turişti, comparativ cu anul 2015, când 130.000 de turişti români şi-au făcut şi faţă de 190.000 în 2018”, a declarat miercuri Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, într-o conferinţă de presă organizată în Antalya, citând datele autorităţilor din Turcia.

Din total, Paralela 45 a avut 9% din numărul de turişti trimişi în Antalya. Peste 25.000 de turişti români au mers în vacanţă în Antalya cu Paralela 45, în creştere cu aproximativ 28% faţă de 2018, ca număr de turişti.

”Ne străduim de ani de zile să vindem hoteluri mai ieftine în Antalya. Dar nu reuşim mereu. Vindem multe hoteluri de lux, suntem complet diferiţi faţă de turiştii germani. Românii vor să fie 'regi' două săptămâni în vacanţă. Este 'turism de lux de masă' de peste 1.000 de euro pe săptămână de persoană, cu all inclusive şi transport cu avionul”, a afirmat Alin Burcea.

Compania are chartere spre Antalya cu plecări din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Arad, Baia Mare, Bacău, Suceava şi din Constanţa.

”Pentru 2018, Antalya a avut cel mai bun an din punctul de vedere al numărului de turişti. Suntem pe locul şapte ca număr de turişti în Antalya, după Germania, Anglia şi Rusia. Nu cred că mai este loc de creştere în 2020. Eu voi fi fericit dacă va fi o consolidare”, spune Alin Burcea.

În acest an însă, hotelierii din Turcia au crescut tarifele, dar staţiunile turceşti concurează mai nou cu Egipt şi Tunisia.

”Astăzi în Turcia e stabilitate. Personal, nu cred ca vor scădea preţurile anul viitor. Totul va depinde de puterea de cumpărarea a românilor”, subliniază el.

Cu cele trei destinaţii - Antalya, Alanya şi Bodrum - Turcia este pe primul loc în preferinţele turiştilor care în sezonul 2019 au călătorit cu Paralela 45, cu o pondere de 42% din total destinatii charter. Gradul mediu de ocupare a fost de 94% pentru toate cursele charter organizate în 2019 din zece oraşe.

De altfel, pentru prima dată după 1990, Paralela 45 va opera anul viitor un charter din Constanţa cu destinaţia Antalya. Celelalte zboruri spre Antalya sunt programate din Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi, Bacău şi sunt realizate cu avioanele companiilor Corendon şi SunExpress.

”Antalya se prefigurează a fi, din nou, vedeta sezoului estival, pentru al treilea an consecutiv. Cele mai mari reduceri de preţ în perioada de early booking, de 40%, vin de la partenerii noştri hotelieri turci şi primele vânzări de vacanţe pentru vara 2020 au fost făcute deja. Turiştii români ştiu produsul all inclusiv turcesc şi profită de lansarea early booking încă din 2019”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În perioada de early booking, turiştii au rezervat deja, în Antalya, hoteluri de cinci stele cu multe facilităţi pentru copii (piscine, locuri şi cluburi de joacă, tobogane, meniuri speciale, mini-discotecă, ateliere creative, pătuţuri speciale), dar şi pentru adulţi (serviciile de masaj şi sauna).

Antalya va rămâne vedeta sezonului 2020, alături de destinaţiile noi Egipt şi Tunisia, cu plecări de pe majoritatea aeroporturilor din România. Turoperatorul Paralela 45 a lansat programul early booking pentru sezonul 2020, încă din luna septembrie, cu reduceri de până la 40% şi zboruri noi spre Turcia.

Întreaga ofertă pentru vacanţa de vară a Paralela 45 cuprinde 30 de zboruri săptămânale de tip charter spre Turcia (Antalya, Alanya şi Bodrum) şi Grecia (Creta, Rodos, Santorini, Zakynthos) din 11 oraşe ale ţării, în perioada mai/iunie – finalul lunii septembrie.

Două zboruri charter spre zona Bodrum (Bodrum, Kusadasi, Marmaris) sunt programate anul viitor, din Bucureşti şi Cluj-Napoca. În perioada de Early Booking, ofertele pentru Bodrum pornesc de la 470 de euro/persoană.

Grecia va fi legată de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi prin curse charter realizate de Paralela 45 cu companiile Aegean şi Corendon. În prezent, un pachet pentru Heraklion, Creta, costă de la 352 de euro/persoană din Bucureşti, de la 374 de euro din Cluj-Napoca şi de la 403 euro/ persoană din Iaşi.

”Au fost 19 curse charter săptămânale spre Antalya, cu plecări din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Arad, Suceava, Bacău şi Baia Mare, o plecare săptămânală spre Bodrum şi una spre Alanya, noutate din 2018, pentru a scurta durata de transfer a turiştilor care aleg pentru vacanţa lor Alanya sau Side. Noutăţile verii au fost plecările săptămânale spre Antalya din Oradea, Arad, Suceava, Bacău şi Baia Mare”, a mai spus el.

Din numărul total de turişti de Turcia, 35% au ales plecările din Bucureşti, 13% charterul cu plecare din Iaşi, 11% au plecat din Cluj-Napoca, 8% din Bacău.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare, pe primul loc, cu un procentaj de 97% a fost charterul Antalya - Timişoara. Cursa charter Antalya - Bucureşti ocupă locul al doilea, cu un procentaj de 93%, la egalitate cu Antalya - Cluj-Napoca şi Antalya – Bacău. Cursele Antalya - Iaşi, Antalya - Baia Mare, Antalya - Arad au avut un grad de ocupare de 91%.

Sursa : news.ro