Atracţii de top pe insula de smarald a Greciei, Thassos

Cea mai nordică insulă a Greciei, fermecătoarea Thassos se numără printre destinaţiile preferate de vacanţă ale turiştilor din toate colţurile lumii, inclusiv familii care găsesc aici refugiul ideal şi numeroase idei de activităţi pentru cei mici. Plaje nesfârşite de nisip, stânci înalte acoperite de o verdeaţă luxuriantă, situri arheologice, sate pitoreşti şi soarele cald ce îşi îndreaptă razele spre apele turcoaz ale Mării Egee, toate acestea te vor cuceri întru totul încă de la prima vedere.

Varietate de activităţi pentru toate gusturile

Thassos este o destinaţie completă de vacanţă ce își răsfață oaspeţii cu tot ce au nevoie atunci când vine vorba de cazare, activităţi şi facilităţi pentru toate vârstele. Principala staţiune a insulei este capitala Limenas, care găzduieşte numeroase restaurante, taverne, magazine şi obiective turistice. Pasionații de istorie găsesc aici vechea Agoră Antică cu Amfiteatrul Roman și Acropola, imagine completată de vechiul port colorat de bărcile tradiţionale.

Una dintre cele mai atractive staţiuni din Thassos este Skala Potamias, de pe coasta estică a insulei, unde plajele curate şi organizate sunt ideale pentru relaxare într-un cadru natural fermecător. Vizitează Limenaria şi surprinde puţin din gustul autentic al Greciei, cu clădiri albe care parcă ies din mare. Iar în împrejurimi poți vizita pitoreşti sate de pescari, intercalate cu plaje şi golfuri uluitoare.

Una dintre cele mai prietenoase plaje pentru copii este Golden Beach, cu ape liniştite şi nisipuri fine și aurii, în timp ce Makryammos oferă numeroase atracţii şi facilităţi, inclusiv locuri de joacă şi o mini grădină zoologică. Un alt loc atractiv pentru toți membrii familiei este Centrul de Călărie Pegasus din Theologos, unde poți porni în sesiune de echitație pe potecile nebătute ale micului orășel din piatră.

Cele mai interesante atracţii istorice

Considerată una dintre cele mai bogate insulei greceşti, fiind locuită încă din anul 2000 î.Hr., Thassos se mândreşte astăzi cu o importantă moştenire sub formă de situri arheologice, pe care le poţi explora pe îndelete. Ruinele antice din secolul al VII-lea sunt încă vizibile astăzi în Limenas, iar Mănăstirea Arhanghelului Mihail, ridicată în secolul XII în sud-estul insulei, este un alt loc interesant de vizitat.

Muzeul Focloric Theologos, amplasat într-un vechi conac ste una dintre cele mai frumoase vile renovate din centrul satului, unde să descoperi mai multe despre istoria insulei. Vei găsi expuse aici obiecte tradiţionale greceşti precum prese de măsline, mori de făină, unelte, războaie şi cufere din secolul XVIII. Iar dacă primul etaj ţi-a descoperi o importantă colecţie de maşini şi unelte agricole, la al doilea etaj te vei bucura de imagini ale mobilierului tradiţional cu pereţi şi podele îmbrăcate în textile.

Alege un sejur în Thassos, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Corfu, Evia, Skiathos, Lefkada sau Kefalonia, la tarife accesibile și servicii excelente.

De Geanina Ichim

Sursa foto: arhivă EOT

Oferte de Vacanta Sejur Thassos

Aparthotel Vranas 2* - Skala Sotiros – tarife de la 399 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Ultimele știri