Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Bunătăți culinare de neratat în Kusadasi

Se spune că adevărata artă turcească este bucătăria, influențată ani la rând de rețetele otomane și de cele mediteraneene. Turcia reprezintă un adevărat paradis pentru gurmanzii care pot încerca aici preparate variate și o sumedenie de delicii culinare unice.

Răsfăț culinar în vacanță

Dacă alegi să vii în Kusadasi în vacanța de vară trebuie neapărat să aloci o zi din sejurul tău gastonomiei. Pornește încă de la ivirea zorilor într-un periplu în jurul orașului în căutarea celor mai bune preparate tradiționale. Oprește-te pentru o clipă în bazarul orașului, unde vei fi inundat de mirosurile amețitoare ale diverselor feluri de mirodenii, care te vor încânta prin culoarea și gustul unic. De aici, îți poți achiziționa și plante pentru ceaiuri, poți gusta baclavale delicioase, sau fructe și legume proaspete.

Nu te sfii să iei masa într-o tavernă tradițională, de regulă cele mai bune preparate specifice locului se servesc în locuri total neașteptate. Dacă ai posibilitatea, ia masa acasă la un sătean, și neapărat gustă din pita aburindă abia scoasă din cupor, cu iaurt gras de capră, salată de vinete cu multă ceapă sau vestitul kebab suculet.

Satul uitat de vreme

La nici jumătate de oră distanță de centrul aglomerat al stațiunii Kusadasi, vei găsi unul dintre cele mai pitorești sate poziționat într-o oază de verdeață, înconjurat de pini, măslini și pomi fructiferi. Așezarea Kirazili este renumită pentru obiceiurile culinare dar și pentru liniște și frumusețe.

Încearcă neapărat supa de linte roșie cu mentă- Ezo Gelin Corbasi, la o terasă cu vedere spre munții Trandafir. Satul cireșilor așa cum a fost supranumit de localnici, este o bună alegere pentru o vacanță de neuitat alături de cei dragi. Vizitează Peștera lui Zeus, sau Parcul Național Milipark și nu rata o după amiază în piața centrală, unde se vând cele mai proaspete fructe și legume.

de Mădălina Isar

Sejur Kusadasi

Hotel Surtel 3* – de la 163 Euro + 329 lei persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407

Recomandari