Călătorie pentru suflet în India. Sejur de Paște pe tărâmuri colorate

Dacă în Europa, cea mai mare sărbătoare de peste an este întâmpinată cu smerenie și marcată prin post, urmat de delicii culinare, în alte colțuri ale lumii Paștele aduce cu el evenimente dedicate primăverii cu dansuri colorate așa cum este Festivalul Holi din India. Destinație pe care o poți descoperi în preajma primăverii, într-un circuit plin de aventură de la Europa Travel.

India, pământul contrastelor îți rezervă momente de vacanță deloc comune, cu posibilitatea de a porni într-o călătorie de suflet spre Varanasi și opriri în ashram-urile sfinte unde să practici meditația. Cu relaxante plimbări pe cămilă spre edificiile de patrimoniu sau un tur al Triunghiului de Aur. Pe toate le poți bifa în circuitul de 10 zile de Paște de la turoperatorul low-cost, Europa Travel.

Descoperă cele trei orașe importante ale Indiei

Dacă unești trei linii imaginare între capitala Delhi, Agra și Jaipur se formează așa numitul Triunghi de Aur, unde vei descoperi cele mai impresionante atracții ale acestor orașe alături de Europa Travel.

New Delhi se evidențiază prin atmosfera febrilă o combinație extraordinară între vechi și nou, aglomerat și serenitate, modernitate și spiritualitate. Datorită elementelor arhitecturale și a stilului de viață al indienilor care se împart în două categorii: lucrătorii din domeniul IT și tradiționaliștii care nu au renunțat la vechile reguli strămoșești.

Capitala Indiei este un loc învăluit în mister pe care să-l explorezi la pas în turul tău exotic de Paște cu opriri în cartierul nou cu iz britanic și bifarea celor mai importante edificii de patrimoniu. Dintre acestea nu rata Qutub Minar din UNESCO, Poarta Indiei sau Palatul Rashtrapati Bhawan. Simbolul orașului este Fortul Roșu, monument ridicat din dorința Împăratului Mogul, Jahan Shan.

New Delhi este acaparant în adevăratul sens al cuvântului, tocmai din acest motiv Europa Travel te invită într-o excursie opțională la Mandawa, un orășel liniștit și tradițional unde să descoperi fața mai puțin cunoscută a Indiei.

Al doilea oraș din Triunghiul de Aur, Jaipur te va fascina la prima vedere. Aici se găsesc cele mai exemplare monumente ale arhitecturii islamice cu motive geometrice și simboluri ale naturii, palate ale maharajilor și locuri ce simbolizează diviziunile Universului. Simbolul Orașului Roz este Palatul Vânturilor cu fațada simbolistică și cele 953 de ferestre. Nu rata nici Palatul Orașului cu impresionantele sale grădini și Jantar Mahal – cel mai mare Observator Astronomic realizat în India (în 1716) al maharajului Jai Singh, fascinat de spațiul cosmic.

În Agra, numit și Orașul Împăraților, privirea îți va fi captată de cel mai frumos monument al dragostei veșnice – Taj Mahal, considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, ce face parte din UNESCO. Turul include și vizitarea Fortului Agra ce domină malurile râului Yamunda, edificiu realizat din cărămidă roșie cu ziduri lungi de apărare. Potrivit istoriei, în acest fort și-a dat ultima suflare Împăratul Shah Jahan, privind spre Taj Mahal.

Locul sacru al hindușilor

Circuitul exotic în India include și o călătorie spre cel mai important centru spiritual al țării. Varanasi se întinde în jurul fluviului sacru, Gange, unde se spune că a murit marele Shiva – considerat de pelerini ”singurul mare Dumnezeu.

Adepții religiei hinduse cred că Varanasi este Centrul Universului, tocmai de aceea trebuie să vină aici măcar o dată în viață, iar cei care sunt arși pe malurile sfinte ating moksha, adică își încheie ciclul vieții și al morții. Te poți regăsi spiritual în cel mai important templu al locului închinat lui Shiva – Sanctuarul Vishwanath cu al său impresionant dom auriu, ce a fost ridicat în secolul al XVIII lea.

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf, anamaria prodan si mariana pfeiffer
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuite exotice

Circuit India: Triunghiul de aur si Varanasi - Tarif: 799 Euro/persoana, 10 zile (4 nopti in New Delhi, 1 noapte in Jaipur, 1 noapte in Agra, 2 nopti in Varanasi) cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 4*, transport avion, bilete de avion New Delhi-Varanasi-New Delhi, tururi si transferuri conform programului, plimbare cu barca pe Gange, ghid local, asistenta turistica. *Oferta speciala de Paste, plecarea din data 05 Aprilie 2018 – Tarif redus cu 250 Euro/persoana, in limita locurilor disponibile pentru inscrieri pana la 15 Martie 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri