Antena Căutare

Cele mai frumoase obiceiuri de Paște în Bulgaria

În Bulgaria Paștele se sărbătorește cu smerenie, dar și cu mare fast prin numeroase festivaluri și târguri meșteșugărești. Dacă în orașele istorice au loc unele dintre cele mai frumoase procesiuni religioase, în stațiunile de pe coasta Mării Negre, imediat după slujba de Înviere, se dă startul celor mai vibrante party-uri din câte ai văzut.

Descoperă cele mai populare stațiuni de pe țărmul Mării Negre

Turiștii care încă nu și-au făcut planuri pentru vacanța de Paște, mai au foarte puțin timp la dispoziție să se hotărască pentru o escapadă pe meleagurile vecinilor bulgari. Mii de români și-au rezervat din timp un sejur de câteva zile în popularele stațiuni precum Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena sau Balcick, atrași în special de paleta impresionantă de hoteluri de 4 și 5 stele, de posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber și de tradițiile frumoase bulgărești.

Unul dintre obiceiurile cele mai interesante din Bulgaria, este că în ziua de Paște, după slujbă, membri familiei se strâng în jurul mesei pentru a arunca oul roșu de la unul la altul, o tradiție păstrată din strămoși. La finalul jocului, dacă oul este întreg, se spune că familia va avea belșug și noroc în casă. La fel ca la români, ciocnitul se face înainte de servirea bucatelor pregătite speciale pentru această mare sărbătoare. De pe mesele bulgarilor nu lipsesc preparate devenite simbol precum miel la proțap sau vițelul la cuptor, gogoși cu miere, pâinea cu brânză și stafide, vinul roșu și cozonacul.

Dacă ești pasionat de istorie, nu rata orașul Nessebar

În orașe precum Varna sau Sofia, părinții obișnuiesc să ascundă cadouri în grădinile caselor în locuri pe care cei mici le pot descoperi cu ușurință. Tinerii le dăruiesc la rândul lor, persoanelor dragi, mici atenții cu ocazia acestei sărbători. În zonele de la țară, în cadrul mănăstirilor și a bisericilor, călugărițele au obiceiul de a încondeia ouă și de a le vopsi în diverse nuanțe de roșu. Acestea sunt vândute apoi în cadrul târgurilor meșteșugărești organizate cu precădere în stațiuni precum Nisipurile de Aur, Obzor, Nessebar sau Albena.

Dacă vizitezi Nessebar, orașul muzeu al Bulgariei, vei putea participa la cele mai frumoase slujbe și procesiuni religioase din țară, prilej excelent ca apoi să vizitezi mănăstirile medievale, ruinele templelor și centrul vechi inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

De Mădălina Isar

Transport autocar Paste in Bulgaria – Ultimele Locuri!!!

Tarife de la numai 20 euro/persoana/dus-intors, spre statiunile Balchik, Albena, Nisipurile de Aur, Constantin & Elena, Obzor, Sunny Beach, Nessebar. Plecari in perioadele 14.04.2017-17.04.2017, 14.04.2017-18.04.2017. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Vacanță de poveste, în bella Italia... VIDEO! Peisaje de vis, oraşe pitoreşti şi plaje izolate. Frumosul Muntenegru este revelaţia anului ca destinaţie de vaca...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x