Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

De Paște, vizitează mănăstirile suspendate Meteora!

Meteora, importantul complex monahal suspendat între cer și pământ, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1988. Legenda spune că aceste stânci pe care au fost ridicate chilii și mănăstiri, au fost trimise din cer, pentru a permite eremiților să se retragă pentru a se ruga într-un loc sacru, departe de cele lumești.

Dacă te-ai hotărât să-ți petreci mini-vacanța de Paște în stațiunea Paralia Katerini, nu rata excursia la Meteora. Odată ajuns aici, vei simți o energie benefică în aer, de liniște și pace, care te va duce cu gândul că poate chiar așa arată raiul. Peisajele desprinse parcă din filmele SF completează un tablou unic, fiind de foarte mulți ani o oază spirituală pentru o mulțime de ascenți care au ajuns aici să-l regăsească pe Dumnezeu.

Petrece cea mai importantă sărbătoare a creștinătății pe aceste meleaguri sfinte, vizitând mănăstirile seculare sculptate în rocă brută care par că străpung cerul. Dintre cele 24 de mănăstiri care existau, doar 6 dintre acestea mai sunt locuite. Printre care cea mai importantă este Marele Meteor, aflată la o înălțime de 613 metri, și în care au fost păstrate o mulțime de vestigii religioase din cele mai vechi timpuri, dar și moaștele celor doi ctitori ai bisericii: Atanasie si Ioasaf.

Obiceiuri religioase și moderne în Paralia

Pe Riviera Olimpului, obiceiurile de Paște sunt dintre cele mai diverse. Pe lângă slujbele religioase, au loc tot felul de festivități și procesiuni care vestesc Învierea Domnului. După ce localnicii iau Lumina Sfântă și sparg ouă roșii de pereții biserici pentru reînnoire, cluburile de pe faleză își deschis porțile pentru a petrece în stil modern, pe ritmuri grecești.

În dimineața Paștelui, copiii pornesc din casă în casă cu coșurile pline cu bunătăți tradiționale, printre care celebra pâine-cozonac în mijlocul căreia sunt puse ouă roșii, cu prăjituri tăvălite în miere, miel garnisit cu mirodenii și vin. Gazdele îi răsplătesc fie cu cadouri, fie cu bani, pentru a avea noroc tot anul.

de Mădălina Isar

Sejur Paste Paralia

Hotel Korali 3*- de la 159 euro + 399 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune + Masa Festiva de Paste, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Recomandari