Descoperă Astris, satul stelelor

 

Ridicată de câțiva localnici din satul Theologos, pentru a-și extinde afacerile agricole, așezarea Astris s-a dezvoltat încet, devenind în timp una dintre cele mai frumoase zone din Thassos.

Poziționat la 7 km de Potos și ceva mai departe de Limenas, Astris este un sat pitoresc cu căsuțe din piatră care te vor impresiona cu a lor arhitectură unică. Supranumit Satul Stelelor, poate și datorită faptului că de aici poți admira cerul înstelat în toată splendoarea sa. Nu departe de aici, se află o lagună a insuliței Panagia despre care legendele spun că a fost cândva locuită de sirene. Ființele magice îi ademeneau pe marinarii și pescarii din Astris, atrăgându-i în apele învolburate ale mării și furându-le sufletul.

Sătucul garnisit cu pini și vegetație luxuriantă este o oază de liniște, unde sătenii trăiesc după regulile străvechi moștenite din cele mai vechi timpuri. Tradițiile culinare sunt printre cele mai vechi de pe insulă. Nelipsitul ulei de măsline, sau ierburile aromatice dau arome speciale oricărui fel de mâncare. Fie că ești sau nu un gurmand te vei îndrăgosti de bunătățile care se pregătesc aici în oalele din lut lucrate de meșterii locali.

Astris este o bună alegere și dacă ești în căutarea relaxării la malul mării. Se mândrește cu câteva plaje fermecătoare precum Babouri, Ai Vasilis sau Salonikios, iar dacă ai chef de drumeții, în imediata apropiere a localității vei găsi o minune a naturii. Giola, sau piscina sirenelor, nume atribuit de marinarii din Astris, este o piscină naturală formată în timp, într-un golfuleț cu ape azurii flancată de stânci uriașe argintii. Așa că dacă ești în căutarea momentelor romantice, neapărat trebuie să bifezi Giola.

 

de Mădălina Isar

Sejur Thassos 

Aparthotel Tina 2* – de la 89 euro + 329 lei, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocar, transferuri, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe