Diversitate de atracții și paradisuri naturale, în Thassos

Cea mai nordică insulă a Greciei și una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor, Thassos își cucerește vizitatorii cu frumusețile sale sublime, de la vegetația luxuriantă la plajele cu iz exotic.

Europa Travel ți-a pregătit cele mai bune oferte pentru un sejur de 6 nopți cu autocarul în Thassos, insula binecuvântată de zei cu zile însorite, apele turcoaz ale Mării Egee, plaje spectaculoase și o sumedenie de atracții pentru toate gusturile. Excursiile opționale propuse, dintre cele mai diverse, îți oferă clipe de adrenalină și momente memorabile, fie că te bucuri de jeep safari, o croazieră pe mare, beach safari sau seară specific grecească.

Relaxare în mijlocul naturii

Insula Thassos este cunoscută ca fiind una dintre cele mai pitorești destinații grecești de vacanță, iar tabloul cu marea cristalină și plajele aurii este completat de minune de munții stâncoși din marmură albă și pădurile de pini și plantațiile de măslini care coboară până aproape de coastă, oferindu-ți o splendoare în culori diverse.

Micile sate de pescari, idilice și parcă uitate de lume, complet diferite de stațiunile populare de vacanță, sunt locuri ideale în care să afli mai multe despre cultura macedoneană de la ospitalierii greci care se mândresc cu delicatele pe care le pregătesc după rețete străvechi. De la ulei de măsline la vinuri parfumate, miere și condimente, vei găsi pe drumurile insulei oportunități de cumpărături de produse naturale, de calitate, pentru a duce și acasă o bucățică de Grecia.

Distracție pentru toți și plaje de poveste

Plajele insulei Thassos, în jur de 30 la număr, acoperite fie de nisip fin, fie de pietriș, au ceva de oferit fiecărui tip de vizitator, indiferent de gusturi sau așteptări. De la zone liniștite, ideale pentru relaxare departe de zona turistică, unde te relaxezi în mijlocul naturii, până la plaje aglomerate, echipate cu toate facilitățile și o ofertă bogată de sporturi acvatice, toate au ceva în comun – cele mai curate și mai limpezi ape din Marea Egee.

Printre plajele preferate ale turiștilor se numără Golden Beach, Paradise Beach, Marble Beach, Pefkari sau Potos, fiecare mai frumoasă decât alta și cu numeroase oportunități pentru vizitatori.

Explorează capitala Limenas

O zonă la fel de ofertantă pentru turiști este și capitala insulei, Limenas, care adăpostește o sumedenie de atracții istorice, culturale și religioase, pe care le vei descoperi la fiecare pas. Descoperă vechiul teatru antic, care încă mai găzduiește diverse spectacole, de unde priveliștea asupra Mării Egee este formidabilă.

Pentru a afla și mai multe despre istoria insulei Thassos, vizitează Muzeul Folcloric și Muzeul Arheologic, ce îți oferă o scurtă incursiune, plină de culoare, în trecut. Centrul vechi al orașului adăpostește și cea mai aglomerată zonă a capitalei, unde vei găsi o mare diversitate de restaurante, cafenele, baruri, cluburi și magazine de toate felurile. Nici atracțiile religioase nu lipsesc, astfel că poți descoperi Biserica Sf. Nicolae sau Mănăstirea Vatopediou.

De Geanina Ichim

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Thassos

Hotel Emerald 2* - Golden Beach – tarife de la 149 euro + 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Ultimele știri