Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

FOTO! Napoli, printre miresme ispititoare si bucate alese

Cu o istorie de peste 2.800 de ani si influente grecesti, spaniole si franceze, e bine de stiut ca pentru agitatia din Napoli, o trattoria sau o pasticceria reprezinta o oaza de liniste si desfatare.Locuitorii prefera sa achizitioneze produsele alimentare din pietele ce impanzesc orasul.

2011/08/30//363491-2.jpg
La salumeria vitrinele sunt de obicei dedicate celor mai bune preparate din carne

Reteta de pizza, stabilita prin lege2011/08/30//363493-4.jpg

Pentru o experienta ca in filme, poti sa incerci unul din doar cele doua feluri de pizza la celebra Pizzeria Da Michele: Margherita (rosii, mozzarella, busuioc) sau Napoletana (rosii, usturoi, oregano). Dupa aparitia filmului „Eat, pray, love" (dar probabil ca si inainte), localul este atat de popular, incat trebuie sa iti iei un bon de ordine si sa iti astepti cuminte randul afara. Merita.

Tips & tricks

• Napoli este o destinatie perfecta pentru un weekend prelungit. Poti sa faci excursii de o zi pe coasta Amalfi, in Capri, pe Vezuviu sau la spectaculoasele ruine ale orasului Pompei. BlueAir si WizzAir opereaza zboruri directe.

• Podgoriile de la poalele Vezuviului dau nastere celebrului vin Lacryma Christi. O alta bautura tipica zonei este limoncello, un lichior de lamaie cu minimum 35% alcool.

• De ceva vreme, in Napoli exista o problema destul de mare privind gestiunea deseurilor urbane. Mai precis, gropile lor de gunoi au devenit neincapatoare si acest lucru se reflecta in tot orasul. Nu te speria daca te lovesti de un morman de gunoi chiar in centrul orasului. In plus, evita sa te cazezi in zona garii Garibaldi. E o zona putin suspecta, mai ales seara.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!


Citeste si alte articole si retete interesante numai pe Good Food!

Recomandari