Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Istanbul, metropola care nu doarme niciodată!

Capitala celor trei mari imperii ale lumii, locul unde cultura europeană o întalnește pe cea orientală, Istanbul este una dintre cele mai populare destinații pe care iubitorii de modernitate, dar și pasionații de istorie o explorează deopotrivă pe toată perioada anului.

Alege un circuit low-cost cu autocarul în Istanbul de la Europa Travel, și descoperă metropola plină de viață a Turciei la tarife accesibile și servicii excelente.

Cea mai populară destinație din Turcia

Aceast oraș vibrant plin de bijuterii arhitecturale îți prezintă o formă realistă a luxului moștenit din vremurile sultanilor, cu o atmosferă specifică Orientului dar în același timp o viață de noapte dezvoltată exact ca în cele mai mari orașe europene. Splendoarea Istanbulului se remarcă prin edificii de patrimoniu cum sunt: celebra Moschee Albastră, impunătoarea Hagia Sofia, elegantul Palat Topkapi, misteriosul Palat Scufundat ori Castelul Rumeli, care nu pot fi ratate într-o vizită culturală sau istorică în cel mai aglomerat dintre orașele turcești.

Dacă partea veche a Istanbulului aduce cate puțin din farmecul perioadelor bizantină și otomană, în orașul nou ai parte de distracție cat cuprinde... Te poți bucura de plimbări plăcute printre mall-uri și magazine exclusiviste, muzee interesante și galerii de artă. La fel de interesantă, poate fi o escapadă la ceas de seară pe cel mai vechi pod de peste Cornul de Aur, Podul Galata cu opriri în unul dintre zecile de restaurante cu vedere spre Bosfor.

Relaxare în hammam și bazar

O experiență tipic turcească de încercat neapărat în Istanbul este hammam-ul, baia tradițională include masaj pe pietre vulcanice cu spumă parfumată, saună umedă sau uscată, într-un stabiliment învăluit în lux cu băi din marmură tipic otomane menit să te transpună într-o lume a relaxării.

După distracție, vizitele culturale și relaxare la hammam, poți să faci o pauză de dulce în Marele Bazar. Întins pe zeci de străzi și cuprinzand mai bine de 5000 de magazine de tot felul, bazarul din Istanbul adună în fiecare zi mii de vizitatori fiind cea mai mare atracție a orașului. De altfel, aici se găsește și Bazarul Egiptean de unde-ți poți achiziționat rahat turcesc, mirodenii exotice, ceaiuri, ceafea la nisip și alte bunătăți tradiționale.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuit Istanbul

Tarif: 149 Euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Selenay 3*, transport autocar, ghid roman si ghid local pentru ziua 2. *Bonus! Croaziera pe Bosfor! Plecare din 20.09! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Recomandari