Locuri spectaculoase pe care trebuie să le vezi în Rhodos

 

Rhodos nu este renumită în lume doar pentru că aici s-a aflat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Este insula oamenilor ospitalieri, a stațiunilor cosmopolite, a plajelor incredibile și a parcurilor naturale fermecătoare. Descoperă cele mai frumoase locuri, în cadrul unui sejur de poveste.

Peninsula Prassonissi, locul cu ape în două nuanțe

În Rhodos poveștile despre zei par a fi adevărate, iar peninsula Prassonissi este locul la care zeii au ajuns negreșit. Bucățica de pământ pare îmbrățișată de soarele care sclipește cu putere mai bine de 300 de zile pe an, iar dacă te încumeți să ajungi aici, vei zări două mări, pentru că este punctul unde azuriul diafan al Egeei se întâlnește cu albastrul cald al Mediteranei.

Faliraki, o destinație a luxului

Odată ajuns în Faliraki este imposibil să te plictisești, mai ales că este considerată ”capitala distracției”. Plajele și golfulețele atrag ca un magnet turiștii din toate colțurile Europei, iar resorturile extra moderne, cu locații elegante și numeroasele cluburi de noapte, fac din Faliraki cel mai bun exemplu de lux.

Petaloudes, parcul fluturilor

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe insulă, din punct de vedere natural este Valea Fluturilor, un parc național unde fluturii din specia Panaxia Quadripunctaria se strâng începând cu luna iulie atrași de mirosul specific al unui tip de rășinoase care cresc aici. Dacă vii aici în august vei putea admira incredibilul dans al împerecherii. Părculețul este bogat în vegetație luxuriantă, cu numeroase pârâuri și cascade, iar la intrarea în el se află și Muzeul de Istorie Naturală.

Kolymbia, plaja flancată de sute de eucalipți

Din orașul Rodos, drumul principal te conduce către o oază de liniște, aflată pe coasta de est a insulei. Kolymbia este o plajă intimă cu pietricele și ape azurii numai bune dacă ești pasionat de sporturi acvatice, înconjurată de o mulțime de eucalipți și palmieri.

 

de Mădălina Isar

Sejur Rhodos 

Hotel Noufara 2* – de la 374 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avion, transferuri, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe