O călătorie în timp pe Insula Minotaurului

 

 Peisaje unice cu plaje lungi ce par din altă lume, case elegante decolorate de vreme, săteni ospitalieri și castele care sfidează timpul... Acum oprește-te din reverie, pentru că aceste locuri nu sunt povesti  pe care le citeai în copilărie. Creta se laudă cu unele dintre cele mai frumoase zone din Europa, pe care te lăsăm să le descoperi treptat.

De-a lungul timpului, Creta a primit de la călătorii săi mai multe supranume pe care le-a purtat cu mândrie- Leagănul civilizației minoice, Tărâmul eternității, Insula Minotarului sau Lăcașul zeilor. Cu o lungă și frumoasă istorie, Creta a reușit să cucerească inimile a numeroși turiști din toată lumea, veniți să descopere incredibilele Palate Minoice și locul unde se presupune că a fost închis înfiorătorul Minotaur. Farmecul insulei este sporit de plajele idilice cu nisip fin, de stațiunile moderne și de localnicii ospitalieri.

Insula este un melanj armonios între istorie și modernitate, clădirile moderne se ghemuite între construcțiile venețiene, iar stațiunile pline de viață așezate la poalele siturilor arheologice deosebit de importante. Cretanii au știut foarte bine cum să-și conserve bogățiile istorice, iar dacă te pasionează trecutul Cretei vei găsi o mulțime de zone fascinante.

Îți poți începe incursiunea în trecut, vizitând neapărat Palatele Minoice. Cel mai bine conservat și cel mai mare este Knossos, urmat de Phaistos, Malia și cel mai recent descoperit Zakros.

După ce Creta a căzut în mâinile venețienilor, majoritatea orașelor s-au schimbat aproape în totalitate. Vechile castele ridicate de bizantini au fost refăcute, iar în unele orașe s-au realizat noi fortificații. Urmele venețienilor sunt încă vizibile, mai ales în orașe precum Chania, Rethymno sau Heraklion.

 

de Mădălina Isar

Sejur Creta 

Hotel Golden Beach 4*– de la 488 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe