Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Pamukkale, terasele de bumbac ale Turciei

Pamukkale se afla in topul minunilor naturale din Turcia. Zona teraselor formate in mii de ani, are un potential turistic uluitor, atragand calatorii din toate colturile Europei.

Daca deja te gandesti la vacanta de vara, in plin sezon de iarna, trebuie sa iei in calcul vizitarea acestui loc deosebit. Cel mai scurt drum catre Pamukkale, este daca alegi ruta Kusadasi. Vei face in jur de 3 ore daca pleci din statiunea plajelor idilice, iar excursia optionala pana la Pamukkale, zona care apartine de provincia Denizli, nu te costa mai mult de 40 de euro.

Natura nu inceteaza niciodata sa ne uimeasca, iar Pamukkale parca a fost lucrat de cel mai bun arhitect al lumii. Este un loc unic, aflat sub protectia mondiala UNESCO, pe care trebuie sa-l vezi macar odata in viata.

Zona a fost supranumita Castelul de Bumbac al Cleopatrei, regina Egiptului adora sa se scalde in apele termale, benefice pentru trup si suflet. Aspectul de bumbac se datoreaza acestor intinderi terasate albe, formate acum mii de ani, in urma miscarii placilor tectonice. Firicelele de apa termanala si-au facut loc printre crapaturi, iar apa ramasa la suprafata acestora a format cruste subtirele, care in razele soarelui au sclipiri violet, aurii, argintii sau roșiatice. Este poate cel mai frumos loc care in fiecare moment al zilei se imbraca in straie stralucitoare.

Pamukkale nu este doar o zona perfecta din punct de vedere peisagistic, aici te poti relaxa in apele termale ale piscinelor naturale din carbonat de calciu, bogate in minerale precum magneziu, calciu sau sulf, iar namolul este benefic daca lupti contra bolilor de piele sau a afectiunilor reumatice.

Intrarea pe terasele cu ape minerale se face fara incaltaminte si in tinuta lejera. In imediata apropiere a acestora, se afla si piscina Cleopatrei, o oaza de liniste unde poti inota in apele bogate in minerale si te poti relaxa la plaja. Biletul pentru aceasta zona se achizitioneaza separat si este in jur de 10 euro.

de Madalina Isar

Sejur Kusadasi

Hotel Flora Suites 3*– de la 180 euro + 329 lei, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocar, transferui, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Recomandari