Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

VIDEO! Regula de baza a bucatariei coreene: Nici o masa fara peste!

Iute foc si mereu surprinzatoare! In bucataria coreeana, alimentele picante care limpezesc mintea sunt domolite cu preparate reci care hranesc organismul. Bucataria din peninsula devine, astfel, o adevarata aventura pentru orice european.

Coreea de Sud a devenit, in ultimii ani, un reper tehnologic al lumii. Insa nu doar progresul este pe gustul coreenilor. Amestecul de ceapa, usturoi, seminte de susan si chilli este cel care da preparatelor coreene aroma unica. Halibut, cu multe legume traditionale, kimchi coreean, supa de scoica abalon, creveti prajiti - acestea sunt doar cateva dintre delicatesele culinare care va asteapta in restaurantele coreene.

Regulile se pastreaza inca de pe vremea imparatilor. mancarea se serveste simultan si nu pe rand, ca in alte tari. Mult mai important este respectul pe care il ofera coreeni mancarurilor traditionale. Un alt lucru interesant este respectarea cu sfintenie a meselor de pranz: intre 12 si 1 dupa-amiaza, in Coreea nimeni nu face altceva decat sa... manance.

Bucataria coreeana inseamna mai mult decat mancare. Este o poveste despre putere, respect si autocunoastere. O adevarata aventura, ar spune orice european.

Foto: net4.ccs.neu.edu

Recomandari