Thassos, insula vinului și a plajelor de poveste

Dacă ești în căutare de relaxare și obiceiuri grecești, Insula de Smarald poate fi cea mai bună alegere pentru o escapadă de poveste pe plaje generoase sau în sate de pescari rămase autentice. Thassos este una dintre destinațiile preferate de familiile cu copii datorită atmosferei elene încântătoare, dar și pentru numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber.

Thassos păstreză câte ceva pentru fiecare membru al familiei, fie el dornic de relaxare sau de aventuri. Alege un sejur cu autocarul pe cea mai verde insulă grecească, de la Europa Travel – turoperatorul din România celebru pentru vacanțele în Grecia la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Lecții de istorie în Limenas

Strâns legată de legendele grecești, Thassos este gazda a numeroase podgorii de viță de vie. Se spune că, Zeii Olimpului obișnuiau să coboare pe insula Thassos pentru a se bucura de vinul aromat produs aici. Poți face și tu degustări din licoarea lui Bachus în una dintre cramele din satele Theologos, Panagia sau Kastro, alături de o friptură de miel și pe ritmuri acompaniate de o bouzoukia tradițională.

În schimb, dacă ești pasionat de istorie explorează la pas capitala Limenas, care încă păstrează vechile ziduri fortificate ale Agorei Antice. La mică distanță, se află și Teatrul Grecesc, cu vederi fabuloase spre mare, unde au loc numeroase festivaluri tradiționale și evenimente culturale pe tot parcursul verii.

Dincolo de edificiile de patrimoniu care se regăsesc aici și de fabuloasele sate din piatra, Thassos găzduiește și câteva minuni naturale care te vor impresiona de la prima vedere.

Plaje celebre și Piscina Sirenelor

Dacă ești dornic de plajă și răsfăț sub soarele elen, o vizită la Marble Beach este obligatorie. Fâșia de nisip compusă din mici pietricele de marmură albă, se află în capătul unui teren accidentat și la mică distanță de o fostă carieră de piatră. În urmă cu câțiva ani, Plaja de Marmură era aproape necunoscută turiștilor, însă astăzi reprezintă unul dintre cele mai mari puncte de atracție de pe insulă.

Plecând de la Marble Beach, pe drumul spre Astris – zis și satul stelelor, o mică potecă marcată cu o săgeată te îndeamnă să o iei spre paradis... Giola este o piscină formată natural atunci când tavanul unei grote s-a surpat, lăsând marea să intre printre crăpături. Potrivit legendelor, acest loc era preferat de sirenele care ademeneau pescarii cu cântecul lor hipnotizant.

O altă plajă fantastică a insulei Thassos este Golden Beach, unde nisipul foarte fin îmbracă cea mai frumoasă nuanță de auriu, iar pinii plonjează pană aproape de mare azurie. De aici se fac plecări în croaziere de poveste în jurul insulei, alături de Europa Travel. Sau poți închiria echipamentul necesar pentru sporturi de apă precum snorkeling, plimbări cu banana sau parasailing.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Thassos

Aparthotel Vranas 2* - Skala Sotiros – tarife de la 132 Euro + 339 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Ultimele știri