Antena Căutare

Weekend la Praga

Daca ai doar trei zile la dispozitie sa vizitezi Praga, este nevoie sa te organizezi foarte bine, pentru ca orasul are o multime de locuri frumoase si precis ai sa vrei sa vezi cat mai multe.

Chiar daca nu esti o persoana matinala, incearca sa te trezesti inainte de pranz, sa-ti incarci bateriile cu un mic dejun consistent si sa pornesti in explorarea orasului.

Incepe de pe Strada regala, din centrul Pragai, locul pe unde odinioara se plimbau regii Bohemiei si pe unde trecea procesiunea incoronarii. Drumul lega pe vremuri Cartierul Evreiesc, Lesser si Castelul de portile mari de la intrarea in oras. Drumul porneste din fata Primariei, merge pe Strada Celetna si coboara spre scuarul din Orasul vechi.

Urca in turnul din Podul Carol, o constructie gotica superba, decorata cu sculpturi. De aici, mergi mai departe spre Cartierul Lesser, unde poti vizita Catedrala Sf. Nicolae, cea mai reprezentativa cladire baroca din Praga. Opreste-te pe strada Nerudova, cu restaurante unde poti testa specialitatile culinare cehesti si celebra bere, pe care cehii o considera comoara nationala. Urmatoarea oprire va fi la Castelul Praga, o constructie impozanta, cu o istorie de peste o mie de ani. Exploreaza si imprejurimile: Catedrala Sf. Vitus, Basilica Sf. Gheroghe si Zlata Ulicka (Strada Aurului), cu casute in stil manierist.

Articolul continuă după reclamă

A doua zi, ia funicularul spre Dealul Petrin, fa o plimbare prin parc, admira panorama si mergi in Labirintul oglinzilor. Admira-ti imaginile amuzante din Camera Oglinzilor.

Mergi si in Turnul de Observatie si bucura-te de privelistea pe care ti-o ofera Praga de la inaltime, cu malurile Vltavei, Castelul, Hradcany, cartierul Lesser si Podul Carol.

Nu rata nici Ceasul Astronomic. Din ora in ora, de la 8 am la 8 pm, cei 12 apostoli de lemn ies pe usile din turn, in timp ce sub ei, are loc un spectavol de moralitate ale carui personaje sunt lacomia, vanitatea, moartea si invidia. Se spune ca semnele zodiacale de pe fatada ceasului ar avea niste mistere oculte ascunse in ele.

Pont: Biletele pentru transport in comun se pot cumpara de la automatele galbene (functioneaza doar cu menede!), din statiile de metrou sau de la chioscurile de bilete. Cel mai rentabil este sa cumperi un abonament pe 3 zile, costa 310 coroane. Abonamentul sau biletele sunt valabile pe orice mijloc de transport (metrou, autobuz, tramvai) si se pot cumpara din anumite statii de metrou sau de la centrle de informatii turistice.

Ofertă city break Praga

De la 195 euro/pers., transport avion, 3 nopţi cazare hotel 2-5* cu mic dejun, tur pietonal cu ghid vorbitor de limba romana. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Weekend perfect la Amsterdam... Weekend de toamna la Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x