Antena Căutare

MediCOOL, sezon 1, episod 12. Când duci copilul la logoped, o ședință de psihoterapie simulată și cazul unui copil operat în uter

MediCOOL este primul show care face sănătatea un interes general. E emisiunea care în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală și ne spune, de fiecare dată, că prioritatea noastră trebuie să fie întotdeauna sănătatea.

MediCOOL, sezon 1, episod 12. Când duci copilul la logoped, o ședință de psihoterapie simulată și cazul unui copil operat în uter
MediCOOL, sezon 1, episod 12. Când duci copilul la logoped, o ședință de psihoterapie simulată și cazul unui copil operat în uter | Antena 1

Emisiunea MediCOOL poate fi văzută integral și pe Antena PLAY.

Alături de dr. Pautov vor sta, în fiecare săptămână, dr. Alexandru Răzvan Meroiu, medic stomatolog cu o vastă experienţă în estetica dentară, dr. Elena Popa, medic specialist dermato-venerologie şi estetică medicală, dr. Iulia Solomon, medic specialist dermato-venerologie şi dermatologie pediatrică şi Iuliana Dabija, tehnician nutriţionist, psihonutriţionist şi arbitru naţional în cadrul competiţiilor interne de powerlifting.

MediCOOL, sezon 1, episod 12. Despre parodontoză, implantul mamar și povestea Larisei, o fetiță operată în timp ce era în uter

La rubrica Hey, info doc a episodului 12 a emisiunii MediCOOL de la Antena 1, din 13 noiembrie 2021, medicul Pautov a vorbit despre parodontoză. „Aproximativ 75% dintre pacienți prezintă o formă a bolii parodontale. E o boală de natură bacteriană, ce afectează gingiile și țesuturile de suport ale dintelui. Are o evoluție lentă și fără durere, așa că multe persoane nu solicită ajutor de specialitate”.

La masa de experimente, gazda MediCOOL a avut-o alături pe Alexandra Mircea, medic specialist parodontolog, certificat Invisalign.

„Sunt pacienți care au dinții albi, dar structurile de suport ale dinților sunt afectate”, a spus aceasta.

La rubrica Tu decizi!, medicul Mihail Pautov a vorbit și despre sâni, mai exact, despre implantul mamar. La bărbați, sânii nu au niciun rol, sânii femeilor, însă, hrănesc bebelușul. Și nu numai. Invitată în platou a fost Elena Martin, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

„Este o intervenție estetică și trebuie să avem o motivație foarte bună în spate, pentru că vine la pachet și cu anumite riscuri”.

Intervenția este făcută sub anestezie generală și durează aproximativ o oră și un sfert, o oră și jumătate, în funcție de complexitatea cazului. „Recuperarea este mult mai simplă decât își imaginează de regulă pacientele (...). La două ore, pacientele se mobilizează, ridică brațele până la nivelul umărului, se îmbracă, se dezbracă”.

Implanturile au garanție pe viață pentru ruptură.

Citește și: MediCOOL, sezon 1, episod 11. Despre alcoolism, în România, și cum recunoaștem sindromul burnout

La rubrica Cinci, au fost enumerate cinci motive pentru care este bine să purtăm tocuri, ca femei. Medicul Marius Uscatu, specialist în ortopedie-traumatologie, a luat parte la acest dialog. „Tocul este indispensabil chiar și în sarcină. Nu vorbesc despre toc de 10-12 cm, vorbesc despre 2, 3, 4 cm”, a spus acesta.

La rubrica A doua șansă a fost o prezentată o poveste impresionantă, ca o minune. Larisa este o fetiță de clasa a III-a, perfect sănătoasă acum, care a fost supusă unei intervenții chirurgicale făcute în timpul sarcinii, chiar când micuța era în uterul mamei. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist în medicină materno-fetală, a fost alături de fetiță și de mama ei, invitați cu toții în platoul emisiunii.

Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, a explicat cum sunt făcute astfel de operații, iar Larisa a vorbit despre pasiunile ei.

Mama Larisei a spus și cum a fost pentru ea toată experiența: „În primă fază, extenuantă din punct de vedere emoțional. În momentul în care am ajuns la domnul doctor, acesta mi-a dat încredere, iar după patru operații intrauterine, a venit pe lume domnișoara”.

MediCOOL, sezon 1, episod 12. O ședință de psihoterapie simulată în platoul MediCOOL și când să duci copilul la logoped

La rubrica Social Cool, invitată a fost Liliana Ștefan, care a vorbit despre cum a pus pe picioare proiectul ei de suflet, Cutiuța muzicală. Nu s-a oprit aici, însă, iar acum face muzică terapeutică împreună cu fiul ei cel mare.

La următoarea rubrică Atelier: Creier, am putut afla cum decurge o ședință de psihoterapie. Psihoterapeutul Mihai Albu a detaliat subiectul. Ba mai mult decât atât, acesta și medicul Pautov au simulat o astfel de ședință pshiterapeut - client. Iată ce a ieșit!

„Prevenția este mama sănătății. În psihoterapie ar trebui să fie la fel. Dacă noi ne spălăm corpul fizic zilnic, de ce nu ne spălăm și mintea, emoțiile, măcar o dată pe săptămână?”, a spus Mihai Albu. „Eu însumi continui să fac această psihoterapie, ca și client, pentru că am nevoie de ora aia care e doar pentru mine, am nevoie să lucrez ce a fost declanșat de mine de clienții cu care lucrez”.

Următoarea temă abordată în ediția MediCOOL din 13 noiembrie 2021 a fost logopedia. De terapie logopedică au nevoie atât copiii, cât și adulții pentru că ei sunt în contact direct cu acești copii, a spus medicul Pautov.

Ermina Gorjanu, psiholog și specialist în logopedie: „Logopedia înseamnă limbajul expresiv și impresiv, ceea ce înțelegem și ceea ce redăm în momentul în care înțelegem ce spunem”.

În ceea ce îi privește pe copii, părinții trebuie să fie atenți la următoarele lucruri, spune Ermina Gorjanu: „E important să mergi la un logoped în momentul în care constatăm că există o problemă de orice natură, sunete neemise sau sunete emise greșit. Sau, cel mai important, în momentul când se constată că până la maximum un an și jumătate, doi ani, limbajul este nedezvoltat”.

MediCOOL, în fiecare sâmbătă, de la 09:30, pe Antena 1 & Antena PLAY

Doctorul Mihail Pautov este o prezență foarte cunoscută în domeniul medical. Acesta aduce săptămânal pe Antena 1 un nou episod al show-ului MediCOOL. Sâmbăta de la 9:30, alături de doctorii Alexandru Meroiu, Elena Popa, Iulia Solomon şi Iuliana Dabija, îşi intervievează invitaţii şi le oferă telespectatorilor cele mai bune sfaturi medicale.

Emisiunea MediCOOL este disponibilă și pe Antena PLAY, cea mai mare platformă de conținut video din România. Cu 9 canale în regim live 24/24 pe care fanii le pot urmări de oriunde ai fi, zeci de emisiuni celebre, seriale de top și știri de ultimă oră, Antena PLAY oferă publicului și cele mai noi episoade din MediCOOL.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x