Antena Căutare

MediCOOL sezonul 4, episodul 4 din 4 martie 2023. Ce este retinolul și cum ne ajută să „întinerim”. Cum este cel mai bine folosit

În cadrul ediției cu numărul 4 din noul sezon MediCOOL, Carmen Brumă a stat de vorbă cu medicul dermatolog Cristina Nisipașu despre importanța retinolului, substanța minune care ajută la „întinerirea” pielii. Iată cum se folosește în mod corect și ce efecte benefice are.

medicool Galerie
Ediția cu numărul 4 din sezonul 4 MediCOOL a avut-o drept invitat un medic dermatolog care a explicat, pe larg, ce este retinolul și cum este acesta cel mai bine folosit, pentru cele mai bune rezultate | Captură Video Antena 1

Medicul dermatolog Cristina Nisipașu a vorbit în cel mai recent episod din MediCOOL despre beneficiile utilizării retinolului în rutina de îngrijire a pielii. Substanța ajută la regenerarea celulară și are un rol important în diminuarea imperfecțiunilor cauzate de trecerea timpului. Ce este, mai exact, retinolul, și care sunt efectele sale.

Citește și: Menopauza și schimbările care au loc în corpul femeii în această perioadă. Cât de mult este afectată pielea și cum o putem îngriji

Ce este retinolul și cum ajută tenul, dacă este inclus în ritualul de îngrijire

Retinolul a devenit tot mai popular atunci când vine vorba de rutina anti-îmbătrânire a pielii. Iată ce îl face să fie, însă, atât de special.

„Retinolul este un agent anti-aging (anti-îmbătrânire) foarte eficient, care stimulează regenerarea celulară și oferă o catifelare pielii prin ștergerea ridurilor și a porilor. De asemenea, oferă fermitate, prin stimularea sintezei de colagen și luminozitate prin diminuarea petelor pigmentare”, a explicat medicul dermatolog.

O altă curiozitate legată de substanță, apărută adesea, este dacă aceasta poate fi folosită și împreună și cu alte ingrediente. Dermatologul Cristina Nisipașu a explicat ce astfel de ingrediente pot potența eficacitatea retinolului.

„Ideal ar fi să îl asociem cu alte ingrediente active antirid cum ar fi Vitamina C, cu rol în fermitate și luminozitate, sau cu acidul hialuronic, care hidratează și umple ridurile fine. Toate aceste ingrediente, asociate, își potențează efectele, oferind un beneficiu sporit”, a adăugat medicul.

Extrem de importantă este însă protecția solară, indiferent de formula în care folosim retinolul - alături de alte ingrediente sau nu. Aceasta trebuie aplicată pe timpul zilei, deoarece retinolul poate cauza sensibilitate la nivelul pielii în ceea ce privește efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.

Citește și: MediCOOL, sezonul 4, episodul 3 din 25 februarie 2023. Cum afectează obezitatea sănătatea. Ce intervenții se pot face la stomac

Cum trebuie aplicat în mod corect retinolul. Atenție la concentrație, dacă îl folosiți pentru prima oară

Retinolul se regăsește sub diferite forme, creme sau serumuri, în diferite concentrații. Pentru cei care îl utilizează pentru prima oară, medicul dermatolog sfătuiește alegerea unei concentrații mici, abia ulterior putând să crească această concentrație, în mod progresiv. Totodată, trebuie aplicată și o hidratare corespunzătoare pentru a crește toleranța pielii.

„Serumurile sunt o variantă ușor de aplicat, care intră rapid în piele, oferind posibilitatea de a aplica imediat și alte produse, cum ar fi cele hidratante. Pentru persoanele care nu vor să aplice foarte multe ingrediente sau cele care călătoresc și au nevoie de un produs ușor de luat în bagaj, există variante combinate cu alte ingrediente cum ar fi cu glicerină, care oferă o hidratare sporită, sau cu vitamina B3, care diminuează petele pigmentare”, a conchis medicul Cristina Nisipașu. Un astfel de produs este serumul cu retinol și B3 de la La Roche Posay, îmbogățit cu apă termală, care calmează și oferă un aspect radiant.

MediCOOL, sezonul 4, episodul 8 din 1 aprilie. Ce este andropauza, menopauza masculină. Cum se manifestă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x