În fiecare săptămână, Chef Nicolai Tand ne surprinde rețete minunate și ușor de făcut, potrivite în orice moment, chiar și la ocazii speciale! De data aceasta, îndrăgitul bucătar a ales să facă o rețetă de gnocchi cu sos de smântână și cremă de trufe.
Pentru a-și lua ingredientele necesare, îndrăgitul bucătar a mers la Penny, locul în care găsești mereu o varietate de produse proaspete și delicioase.
Descoperă în rândurile de mai jos cum se pregătește acest preparat prezentat de Chef Nicolai Tand în ediția din 18 noiembrie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.
Rețeta de gnocchi cu sos de smântână și cremă de trufe a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza
În ediția de marți, 18 noiembrie 2025, Chef Nicolai Tand a decis să pregătească o rețetă simplă și rapidă, potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină. O poți servi acasă sau în pauza de masă de la serviciu.
„Bade, știi că mie îmi place să mă plimb, iar în plimbarea mea am ajuns din nou la prietenii mei de la Penny. Și astăzi m-am gândit la ceva care să ne încălzească sufletul: gnocchi cu sos de smântână și cremă de trufe. Sună bine, nu? Nicolai: Exact! Și partea frumoasă e că nu e complicat deloc. Cu gama Selection de la Penny, ai tot ce-ți trebuie pentru un moment special, chiar la tine acasă. Și nici nu durează mult!”, a spus Nicolai Tand la Neatza.
Ingrediente – Rețeta de gnocchi cu sos de smântână și cremă de trufe a lui Chef Nicolai Tand
Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest deliciu culinar (4 porții):
- 500 g gnocchi (gama Selection)
- 200 ml smântână pentru gătit (30-35% grăsime)
- 1 lingură cremă de trufe (sau pastă de trufe negre/albe, după gust)
- 30 g unt
- 1 linguriță ulei de măsline (opțional, pentru aromă)
- 40 g parmezan ras fin
- Sare fină, piper proaspăt măcinat
- (opțional) 1 cățel mic de usturoi zdrobit
- (opțional) câteva frunze de cimbru sau pătrunjel pentru decor
Mod de preparare – Rețeta de gnocchi cu sos de smântână și cremă de trufe a lui Chef Nicolai Tand
Începe prin a fierbe gnocchi. Dacă sunt proaspeți, pune-i în apă clocotită cu sare. Când se ridică la suprafață (după 2-3 minute), sunt gata. Scoate-i cu o spumieră și pune-i deoparte. Dacă sunt déjà fierți, doar îi reîncălzești în sos.
Pentru sos, topește untul într-o tigaie mare, adăugând dacă vrei un strop de ulei de măsline. Adaugă usturoiul zdrobit și lasă-l doar 30 de secunde, să se aromatizeze, fără să-l arzi. Toarnă smântâna și las-o să fiarbă la foc mic 2-3 minute, până se îngroașă ușor. Încorporează crema de trufe, gustă și asezonează cu sare și piper (atenție, unele creme de trufe sunt deja sărate). Adaugă parmezanul ras și amestecă bine, până sosul devine omogen și legat. Toarnă peste gnocchi și, dacă dorești, decorează cu frunze de pătrunjel sau cimbru. Servește cald.
Pentru reușita acestei rețete, Chef Nicolai Tand a ales cele mai proaspete ingrediente de la Penny! Când faci cumpărături, vrei tot ce e mai bun, dar fără să plătești mai mult decât trebuie. În magazinele Penny gâsești o gamă variată de mezeluri și conserve cu carne, toate sub aceeași marcă. Iar prospețimea? E garantată.