După mesele îmbelșugate și adesea copioase din perioada sărbătorilor, organismul are nevoie de o pauză. Așadar, Chef Nicolai Tand a prezentat în ediția de marți, 29 aprilie 2025, din Neatza cu Răzvan și Dani o salată proaspătă și ușor de preparat.
Această rețetă a fost realizată cu ingrediente de calitate la prețuri accesibile de la PENNY. Salata cu pui la abur în stil asiatic aduce în prim-plan gustul autentic și prospețimea.
Chiar înainte de a ajuns pe platourile de filmare de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a avut grijă să se aprovizioneze de la un magazin PENNY, unde a găsit o mare varietate de produse: de la cele de bază până la produse la ediții limitate.
Vedeta acestui preparat este chiar pieptul de pui gătit la abur, o metodă sănătoasă care păstrează suculența și proprietățile nutritive ale cărnii. Alături de acest ingredient găsim fâșii fine de gulie crocantă și mere zemoase, care echilibrează perfect gustul. De altfel, frunzele de mentă proaspătă vin ca o surpriză aromatică pentru papilele gustative.
Fie că este servită la prânz, ca fel principal, sau în orice moment al zilei, această salată oferă energia necesară pentru a face față provocărilor, fără a îngreuna digestia.
Cum se face rețeta de salată cu pui la abur în stil asiatic. Chef Nicolai Tand a oferit toate detaliile la Neatza cu Răzvan și Dani
„Astăzi vreau să facă o mâncare senzațională, fac o salată, dar o să fie cea mai fresh pentru că o să folosesc carne de pui la abur, e și sănătos, bade! O să aduc multă prospețime cu castraveți, roșii și mere. Am și gulie, zeamă de lămâie și mentă proaspătă. E dulce, e acrișoară, punem și un pic de sos de soia”, a spus Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.
„Chiar că sunt multe ingrediente. Pare o rețetă complexă.”, a spus Dani Oțil.
Ingrediente pentru rețeta lui Chef Nicolai Tand de salată cu pui la abur în stil asiatic
Pentru rețeta lui Chef Nicolai Tand de salată cu pui la abur în stil asiatic este nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 piept de pui cu piele;
• 1-2 castraveți proaspeți;
• Mentă;
• Mărar;
• Gulie;
• Mere;
• Roșii;
• Ceapă roșie;
• Alune;
• Ardei;
• 1 lingură sos de soia;
• 1 lingură de unt de arahide;
• Sucul de la ½ lămâie;
• Sare și piper după gust.
Mod de preparare pentru rețeta lui Chef Nicolai Tand de salată cu pui la abur în stil asiatic
Primul pas în prepararea salatei în stil asiatic este gătirea puiului. Se condimentează pieptul de pui cu sare și piper, după gust. Se pune într-un vas de gătit la abur (sau într-o sită deasupra unei oale cu apă clocotită, acoperit).
Carnea se gătește 15-20 de minute, până e alb și fraged în interior. Se lasă 5 minute la răcit, iar mai apoi se taie felii subțiri sau se rupe în fâșii.
Sosul se realizează din zeamă de lămâie, o lingură de unt de arahide și o lingură de sos de soia. La final se trece la asamblarea salatei: se pun legumele, alunele și fructele într-un bol încăpător peste care se adaugă sosul și carnea de pui la abur.