Chiar dacă vremea este mohorâtă, iar soarele nu-şi va face simţită prezenţa, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, face veselie în farfurie, căci găteşte curcan cu legume fermecate.
Ingrediente:
- Un kilogram de pulpă de curcan
- O legătură de salvie
- Trei căţei de usturoi
- Trei ardei capia
- Trei rădăcini de pătrunjel
- Trei ardei iuţi
- Ciuperci
- Trei linguri de smântână
- Trei linguri de pastă de roşii
- Trei vinete
- Parmezan
Mod de preparare:
Carnea se condimentează cu sare, piper şi cimbru, după care se rumeneşte uniform şi se prepară la capac bucata întreagă, adăugând treptat apă clocotită.
Legumele se taie julienne, se călesc în ulei de măsline parfumat cu usturoi şi salvie.
Se adaugă smântână şi pastă de roşii, parmezanul şi pătrunjelul verde.
Se servesc cu orez gătit cu unt şi curcuma.