Granola este un amestec din mai multe tipuri de cereale cu mai multe tipuri de fructe deshidratate, nuci și semințe, ceva condimente și îndulcitori naturali.
Granola se poate servi la mic dejun cu lapte clasic, iaurt, sau lapte vegetal, dar se poate include și în anumite deserturi cum ar fi fursecurile, cheesecake-urile, sau diverse blaturi de prăjituri.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Granola:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Granola
Într-un vas mare, desfacem amestecul din fulgi de cereale.
Tăiem fructele deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste fulgii de cereale
Amestecăm toate aceste ingrediente, plus semințele și mierea și le întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Măcinăm miezul de nucă mai grosier, sau îl tăiem la cuțit, îl adăugăm peste ingredientele din tavă și mai lăsăm totul la cuptor 10-15 minute.
O parte din granola o putem depozita în borcane închise ermetic și o putem păstra la loc răcoros, iar o parte o servim la mic dejun cu iaurt, sau lapte, adăugând și ceva fructe proaspete, pentru un plus de gust și prospețime.