Important pentru această rețetă este alegerea legumelor, frumos colorate și prepararea lor fie la cuptor fie pe grill, iar alături de coastele delicioase se vor combina spectaculos și vor încânta atât papilele cât și privirea.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Coaste prietenoase:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Coaste prietenoase
Coastele de porc se asezonează cu sare și piper și se prepară la cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc.
Din câteva ciuperci tocate mărunt și amestecate cu pesmet și parmezan se prepară o pastă, o farsă cum îi spune Vlăduț și se așază peste coaste, la unul din capete, cu câteva minute înainte de a stinge focul, așa încât să se gratineze frumos.
Între timp, ne ocupăm de legume.
Sfecla roșie, morcovii și cartofii se vor fierbe, separat, în apă cu sare.
Cartofii, însă, după ce sunt fierți se trag la tigaie în puțin unt cu puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi și rozmarin, pentru a se aromatiza.
Ciupercile se prepară pe grătar, iar ceapa, usturoiul, porumbul și roșiile cherry se prepară la cuptor, pentru câteva minute, la temperatură mare.
Ardeii capia și ardeii iuți se trag la tigaie cu puțin ulei cu un cățel de usturoi.
Coastele de porc gratinate cu farsa de ciuperci și parmezan se vor servi înconjurate de legumele frumos colorate.
Spor și poftă bună!