Este un aperitiv extrem de gustos și forte aspectuos avâd o culoare tare plăcută, de la sfecla roșie.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pateu colorat din păstrăv afumat:Caisele se dau la cuptor 10 minute, pentru a se pătrunde. Se lasă să se tempereze, se decojesc și se pasează ușor.
Fileul de păstrăv se mărunțește și se amestecă cu mascarponele și sfecla roșie fiartă și răzuită. Se potrivește gustul cu hrean răzuit, sau o pastă de hrean.
Baconul tăiat în cuburi mici, se trage la tigaie până devine ușor crocant, se lasă să se tempereze și se adaugă la ingredientele de mai sus.
Apoi se adaugă caisele și puțină zmeură și se omogenizează compoziția.
Servim deliciosul pateu colorat din păstrăv afumat pe felii de pâine prăjită.
Mai presărăm și puțin fistic pentru un plus de gust și pentru a avea ceva crocant.
Spor și poftă bună!