Este alceva decât clasicele rețete de fasole cu afumătură, pe care le preparăm deseori.
Ingrediente pentru Rețeta Fasole dichisită cu coastă de viţel:
Mod de preparare pentru Rețeta Fasole dichisită cu coastă de viţel
Mai întâi ne ocupăm de coastele de vițel pe care le asezonăm cu sare și piper, le stropim bine cu ulei și le dăm la cuptor, la temperatură medie, mai întâi acoperite, până se pătrund, apoi descoperite pentru a se rumeni frumos. Spre final, sau chiar după stingerea focului, le putem glazura cu puțină miere.
Fasolea roșie se scurge de lichidul din conservă, se clătește bine cu apă rece și se amestecă cu ceapa roșie, tocată solzișori.
Se prepară un dressing șin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper și cu acesta se asezonează fasolea roșie. Salata de fasole roșie cu ceapă se lasă la odihnit, la rece, într-un vas acoperit, pentru cel puțin 30 de minute, timp în care se întrepătrund gusturile.
Coastele de vițel bine rumenite se servesc cu salata de fasole verde, dar și salată verde, simplă, pentru un plus de prospețime.