Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține spanac, roșii, ceapă verde, fasole, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Tarta cu spanac".
Ce ne trebuie pentru Rețeta de tartă cu spanac:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Tartă cu spanac?
Mai întâi ne ocupăm de baza tartei, adică de aluat. Tapetăm o formă rotundă de 26-28 cm cu hârtie de copt și așezăm în ea aluatul foietaj, atât la bază cât și de jur împrejur. Tapetăm și interiorul aluatului cu hârtie de copt, apoi îl umplem cu boabe de fasole. Dăm tava la cuptor și coacem aluatul la 200 de grade, pentru 20-30 de minute, sau până este bine rumenit. Îndepărtăm boabele de fasole cu hârtia din interior și lăsăm aluatul să se răcească.
Între timp, pregătim umplutura. Preparăm un sos alb în care se va răsfăța spanacul, un sos bechamel, clasic. Punem untul la topit și desfacem făina în el. Amestecăm bine până când făina absoarbe tot untul și se hidratează, apoi adăugăm, treptat, laptele fiert împreună cu smântâna dulce. Amestecăm până când sosul devine consistent și îl asezonăm cu sare, piper și nucșoară, după gust.
Opărim spanacul în apă clocotită cu un praf de bicarbonat și unul de sare, apoi îl scurgem bine și îl tocăm mărunt. Îl tragem la tigaie în puțin unt, împreună cu ceapa tocată mărunt, apoi le adăugăm în sosul alb. Lăsăm compoziția să se răcească, apoi umplem cu ea aluatul foietaj, copt. Adăugăm și bucăți de brânză și roșii cherry și dăm tarta la rece, până în momentul servirii. Creăm și un decor cu floricele, pentru un aspect de primăvară.
Spor și poftă bună!