Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru rețeta zilei, o salată de iarnă pe care a denumit-o "Zâmbetul iernii".
Ingrediente pentru rețeta de salată Zâmbetul iernii
Mod de preparare pentru rețeta de salată Zâmbetul iernii
Se curăță portocalele și se feliază frumos, îndepărtând pelicula albă cu un cuțit cu lama subțire.
Feliile de prosciutto se vor rumeni la cuptor pe hârtie de copt, între două tăvi pentru a se păstra perfect drepte.
Crackerșii se vor tartina cu gorgonzola, iar fulgii de migdale se vor rumrni ușor la tigaie.
Se amestecă, apoi, toate ingredientele în salatieră și se vor asezona cu un dressing pe bază de muștar cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, dar și capere.
Rețeta Zâmbetul iernii este o rețetă de salată de iarnă, plină de culoare și savoare, dar și foarte hrănitoare!