Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru pofticioși, rețeta Fasole cu ciolan neafumat, mai sănătoasă și mai hrănitoare.
Ingrediente pentru rețeta Fasole cu ciolan neafumat
Mod de preparare pentru rețeta Fasole cu ciolan neafumat
Fasolea, hidratată de cu seară în apă rece, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert în apă cu puțin bicarbonat de sodiu. Se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi se scurge, se clătește cu apă caldă și se repetă procedeul. A treia oară se lasă să fiarbă în apă curată până se pătrund bine boabele, adăugând și o ctrenguță de cimbru și 2-3 foi de dafin.
Legumele se curăță se toacă și se trag la tigaie în ulei, mai întâi ceapa, apoi și rădăcinoasele, iar când se pătrund se adaugă pasta de roșii. Se condimentează cu sare și piper. Când fasolea este pătrunsă, se adaugă legumele și se continuă fierberea până se întrepătrund gusturile.
Ciolanul se prepară la cuptor asezonat cu sare și piper, pentru aproximativ 2 ore, la 180 de grade, acoperit. Apoi se adaugă în vasul cu fasole pentru a-și lăsa gustul.
Spre final de fierbere, fasolea cu ciolan neafumat se poate asezona cu puțin chimen măcinat. După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată.
Servim delicioasa fasole cu ciolan neafumat alături de murăturile preferate.