Vlăduț, bucătarul de la Neața, ne înviorează dimineața propunându-ne rețeta Pui îmbujorat, ce poate constitui un prânz delicios pentru întreaga familie.
Ingrediente pentru rețeta Pui îmbujorat
Mod de preparare pentru rețeta Pui îmbujorat
Mai întâi se pregătește un aluat de pâine fără prea multă frământare. Se amestecă drojdia cu apă călduță și 1 linguriță zahăr și se adaugă la mijlocul făinii, cernută într-un vas. Se lasă la activat, apoi se adaugă dovleacul ras, tras ușor la tigaie, uleiul, stafidele și se amestecă totul, rezultând un aluat ferm. Se lasă aluatul la crescut cât este necesar pentru a-și dubla volumul, apoi se formează două rulouri din aluat care se tăvălesc bine prin semințe și se așază în tavă, pe hârtie de copt. Se mai lasă la crescut o vreme, apoi se dă la cuptor alături de câteva felii de dovleac.
Pentru prepararea fripturii de pui, acesta se desface și se întinde tăindu-l pe jumătatea spatelui. Se asezonează cu sare și piper și se așază într-o tavă, pe un pat din felii de mere, felii de dovleac și felii de ceapă. Se acoperă cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, nu înainte de a turna apă în tavă. Puiul se coace în același timp cu pâine, pentru că aceasta este o pâine coaptă la abur.
Pentru sosul alb, se amestecă brânza tartinabilă cu smântâna și hreanul ras, sau o pastă de hrean și se potrivește gustul sosului cu sare.
Toate preparatele din rețeta Pui îmbujorat sunt delicioase și se pot servi la masa de prânz, alături de familie.