Orice zi e un prilej bun de a-ţi răsfăţa simţurile, aşa că Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi pui roşcat, uşor afumat.
Ingrediente:
- Pui grill
- Lămâie
- Usturoi
- Ceapă roşie
- Mere verzi
- Cimbru
- Roşii
- Castraveţi
- Brânză feta
- Cartofi noi
Mod de preparare:
Se condimentează puiul cu cimbru, usturoi, suc de lămâie, sare, piper, unt. Se aşează pe pat de mere şi ceapă roşie şi se dă la cuptor la foc iute.
Când este gata, se prepară cu boia afumată şi se acoperă 10 minute. Roşiile, castraveţii şi ceapa se taie cuburi, se asezonează cu sare, ulei de măsline şi oregano proaspăt.
Se adaugă brânza feta obţinând o salată grecească ce se serveşte alături de pui cu garnitură de cartofi noi.