Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o interesantă rețetă de tartă cu multe legume și creveți, plină de culoare șu savoare, pe care a denumit-o "Tartă de Provence".
Ingrediente pentru rețeta Tartă de Provence
Mod de preparare pentru rețeta Tartă de provence
Cu aluatul foietaj se îmbracă pereții interiori ai unei tăvi dreptunghiulare, modelând marginile pentru a avea ascpect de coșuleț. Se înțeapă aluatul din loc în loc și se coace la 200 de grade, până se rumenește.
Dovleceii și zucchinii se taie rondele și se prăjesc pe grill, până se rumenesc. Restul legumelor se blanșează în apă cclocotită cu sare, apoi se scot în apă rece cu gheață.
Creveții se trag la tigaie, în ulei de măsline cu usturoi și roșiile cherry.
Peste aluatul foietaj copt și răcit, se întinde un strat din crema de brânză amestecată cu muștarul și creme fraiche, constituin baza peste care se așază toate celelalte îngrediente, realizând astfel delicioasa Tartă de Provence.
Poftă bună!