Antena Căutare

Afectează sau nu statul în casă imunitatea copilului! Sfaturile pediatrului pe timp de pandemie

Izolarea acasă cu cei mici poate fi o provocare pentru părinți. Odată cu închiderea parcurilor și a locurilor de joacă pentru copii, adulții trebuie să devină tot mai inventivi când vine vorba de modul în care îi ajută pe cei mici să-și consume energia. Însă o întrebare rămâne pe buzele tuturor: cât de afectată este imunitatea copiilor ținuți în casă?

Medicul pediatru Ilinca Tranulis a afirmat, la Neatza cu Răzvan și Dani, că imunitatea celor mici nu este afectată de statul în casă, pe perioada pandemiei de coronavirus, însă părinții trebuie să facă tot posibilul să le ofere ocazia de a-și consuma energia.

Iar pentru cei care nu stau la casă, deci nu au acces la o curte, este suficient să aerisim bine încăperile de mai multe ori pe zi.

Ieșirea la aer, chiar și pentru câteva minute, nu este foarte recomandată pentru că, spune pediatrul Ilinca Tranulis, ”orice ieșire presupune expunerea la un risc suplimentar de infecție cu coronavirus”, cu atât mai mult cu cât, atunci când vorbim de copiii mici, măsurile de protecție nu pot fi folosite adecvat.

Citește și: Drama unei mame din Capitală: "Sunt medic, fac gărzi și îmi văd copiii prin geam. Fetița mea cea mică plângea și mă implora să îmi atingă mâna"

”Un copil mic s-ar putea să nu se descurce cu mască și mănuși. Din contră. Va fi și mai periculos. Îl va deranja și va duce mâna la nas, ochi și urechi”, a spus medicul.

Cum se descurcă Dorian Popa în carantină: ”Nu am mai făcut sport de trei săptămâni. Am luat-o ca pe o frână de la Doamne... Horoscopul zilei, 7 aprilie 2020. Taurii primesc o veste de la serviciu care le zguduie lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x