Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean, pe care a denumit-o ”Duet de cașcaval cu sos de primăvară”.

Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean, preparat de Vlăduț

Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, cu doar câteva ingrediente simple și la îndemână, a preparat o rețetă de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean.

Așa cum, probabil ați constatat de-a lungul timpului, Vlăduț este o sursă inepuizabilă de idei culinare de la simple la complexe, însă toate delicioase.

De data aceasta a pregătit rețeta clasică de cașcaval pane, însă interesant este sosul cu care a asortat cașcavalul. Un sos delicios cu cremă de brânză, pastă de hream și dulceață de coacăze. O explozie de arome, într-un sos foarte simplu de preparat.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a găti și voi celor dragi așa delicios preparat.

Ingrediente pentru rețeta de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Uneori, pentru preparate savuroase nu ai nevoie de ingrediente complexe, sau de tehnici laborioase.

Pentru cașcaval pane:

  • 1 roată mică de cașcaval clasic
  • 1 roată mică de cașcaval afumat
  • 3-4 ouă
  • sare și piper
  • 1-2 linguri de făină
  • 150 gr pesmet
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos de brânză cu hrean:

  • 250 gr smântână fermentată
  • 1 lingură pastă de hrean, sau hrean proaspăt răzuit
  • 300 gr cremă de brânză
  • sare și piper
  • dulceață de coacăze

Mod de preparare pentru rețeta de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Metoda preparării cașcavalului pane este clasică, îsă pentru un aspect plăcut, dar și pentru o preparare uniformă, Vlăduț recomandă cașcavalul rotund.

Cum se prepară cașcaval pane

Se începe cu porționarea cașcavalului în felii rotunde de maxim 3-4 cm grosime. Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu un praf de sare, unul de piper și puțină făină. Feliile de cașcaval se trec prin acest amestec, apoi prin pesmet și se rumenesc frumos în ulei încins, la foc intens. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Tot din categoria rețetelor de gustări cu cașcaval puteți opta pentru a prepara rețeta de bulete de cașcaval.

Este recomandat ca intensitatea focului să fie mare pentru a se rumeni cașcavalul rapid și a nu avea timp să se topească.

Citește și: Rețetă de rulada cu cașcaval și sos Chutney, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Cum se prepară sosul de brânză cu pastă de hrean și dulceață de coacăze

Se pune smântâna în bolul mixerului și se amestecă până devine ușor spumoasă. Se încorporează, treptat, crema de brânză, amestecând ușor pentru a rămâne sosul ușor aerat. Apoi se adaugă pasta de hrean, sau hrean proaspăt răzuit. Se adaugă câte puțin și se gustă, până se atinge gustul optim. Se mai presară puțină sare și piper, iar la final, se adaugă dulceață de coacăze, după gust. Se poate folosi dulceața preferată, dar important este să fie ușor acrișoară.

Citește și: Rețetă de Pogăcele cu cașcaval. Perfecte pentru gustările de peste zi sau pentru pachete

Cașcavalul pane se servește ușor cald, cu deliciosul sos de brânză cu hrean și dulceață.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Dacă te numeri printre cei care adoră cozonacul, îți oferim și o rețetă spectaculoasă de cozonac de post cu nucă, stafide și cacao.

Ultimele știri