Antena Căutare

De ce sunt bolnavii de diabet cei mai afectați de coronavirus? Cum se pot apăra, în perioada aceasta, de infecția cu COVID-19?

Persoanele care suferă de diabet sunt printre cele mai afectate de coronavirus! Care sunt cele mai bune metode de a vă proteja de COVID-19?

Diabeticii sunt printre cei mai afectați de coronavirus. Cum contribuie diabetul zaharat la apariția complicațiilor în infecția cu COVID-19?

„Persoanele cu diabet pot avea complicații ce să înrăutățească starea de boală, mai ales în contextul infecției cu acest nou tip de coronavirus.

Problema este la nivelul vaselor de sânge. Orice hiperglicemie, mai ales durata pe care pacientul o are în hiperglicemie, afectează vasele de sânge. Cu cât afectarea este mai mare, cu atât pacientul poate să dezvolte probleme mai serioase, trebuie să ținem cont de faptul că plîmânul este plin de vase de sânge foarte finuțe, foarte mici”, a explicat dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, Doctor în Științe Medicale.

Ce măsuri pot lua persoanele cu diabet, pentru a se proteja, în această perioadă?

„Este important să ne păstrăm un psihic bun în perioada aceasta, să urmeze tratamentul, să urmeze cu strictețe dieta, să facă mișcare, chiar în casă, și să nu intre în panică!

Cu cât ies mai puțin din casă și au mai puțin contact cu alte persoane, rude sau oricine altcineva, cu atât riscul va fi mai mic”, a adăugat specialistul.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus, din Neatza cu Răzvan și Dani.

Cătălin Oprișan, moment de infarct la Neatza cu Răzvan și Dani: „Te rog, numai la spital nu putem să ajungem zilele aste... Răzvan Fodor a aflat ceva ce i-a rupt inima, după ce s-a întors din „Asia Express”, sezonul 3! „Mi-a povestit după” – VI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x