În 2020, parada de 1 Decembrie nu va avea spectatori, dar la restaurante se găsesc cele mai gustoase preparate culinare pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Meniurile tradiționale românești sunt la mare căutare de 1 decembrie, iar dacă nu mai putem merge la restaurante, le putem comanda acasă, sau le putem prepara în propria bucătăria.
Marian Duță, alături de Cătălin Rădulescu, proprietarul unui restaurant din București, ne oferă câteva idei de preparate culinare cu care ne putem răsfăța familia de Ziua Națională a României.
Pe lângă clasicii mici, fasolea cu cârnați și papanașii cu care ne-am obișnuit, mai sunt și alte preparate din bucătăria tradițională românească, demne de servit la așa mare sărbătoare.
Citește și: Cum se prepară micii de casă și cu ce se pot aromatiza pentru un gust deosebit?
Iată câteva idei de preparate culinare pentru 1 Decembrie:
- Platou cu aperitive din carne de porc: șuncă de porc cu pită de casă și ceapă verde, jumări de porc și șorici;
- Preparate pe bază de brânzeturi: brânză telemea și cremă de brânză picantă, brânză de burduf cu boia;
- Pomana porcului din ceafă de porc, pulpă de porc și cârnați, alături de mămăliguță;
- Pastramă de berbecuț cu mămăliguță și mujdei;
- Fasole cu ciolan afumat;
- Pui la ceaun;
- Rață pe varză.
- Dintre deserturi, amintim cozonacul, papanașii, plăcintele și tartele.
Citește și: Rețete tradiționale de 1 decembrie. Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun
Așadar, chiar dacă anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus stăm acasă de 1 decembrie, ziua națională a României, putem profita de aceste Idei de preparate culinare tradiționale pentru a-i răsfăța pe cei dragi și a nu lăsa sărbătoarea să treacă fără a petrece cu naționalism.
Prognoza meteo 24 noiembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Rețetă de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui, preparată de Nicolai Tand la neatza cu Răzvan și Dani...