Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Angela Gheorghiu, pe străzile Bucureștiului, la Intercontinental, în timpul Revoluției din 1989: „Era absolut înfricoșător!”

Angela Gheorghiu, una dintre cele mai cunoscute românce ale tuturor timpurilor a povestit, la Neatza cu Răzvan și Dani cum ea și sora ei, însărcinată la acea vreme, au ieșit pe străzile Bucureștiului în timpul Revoluției din decembrie 1989.

„Mi se întâmplă rar să am așa emoții”, a mărturisit Răzvan Simion imediat după ce a primit-o în platou pe soprana Angela Gheorghiu.

În 1994, BBC îşi întrerupea programul obişnuit pentru un moment ce nu era un Breaking News ci, atenţie, o transmisie live a unui spectacol de operă. Niciodată un post de televiziune nu a făcut asta pentru un asemenea motiv. Nici până atunci și nici de atunci!

La acel moment, una dintre cele mai celebre partituri ale tuturor timpurilor era interpretată de una dintre cele mai celebre românce ale tuturor timpurilor. Angela Gheorghiu îsi punea amprenta asupra rolului Violetei din „Traviata”.

A dus mâncare surorii ei, la baricada de la Inter

Să ne întoarcem mai mult în timp. În urmă cu 30 de ani, „puștoaica” Angela Gheorghiu și sora ei, însărcinată la acea vreme, luptau pentru libertate. Fuseseră prinse în timpul „baricadei de la Inter”.

Citește și:

„Fata cu cizme albe mi-a murit în brațe” - Pe Diana au împușcat-o în cap, au târât-o pe asfalt și au încercat s-o ascundă. Avea 17 ani când a devenit o eroină

„Sora mea era însărcinată. Soțul ei era medic chirurg...spun „era”, în cazul ambilor, pentru că nu mai sunt cu noi acum. Noi nu știam că era o revoluție. În primele zile era absolut înfricoșător. Oamenii și tinerii credea că ăsta e momentul și gata, trebuie să facem ceva.

Ea era mai curajoasă decât mine. Eu nu am rămas acolo, mi-a fost foarte teamă”, a povestit Angela Gheorghiu.

Citește și:

Video