- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vara nu înseamnă doar soare și distracție pe cinste, ci și probleme pentru persoanele sensibile, care au de suferit din pricina înțepăturilor de țânțari.
În ultima perioadă, din cauza ploilor torențiale, țânțarii au devenit tot mai agresivi, iar cremele de protecție practic nu mai fac față. Medicul Alexandru Rafila, de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din București, a vorbit, la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, despre cât de periculoase sunt înțepăturile de țânțari.
Citește și: Recomandări utile. Cum scapi de posibile probleme cauzate de înţepăturile de ţânţari
”Da, într-un fel ar trebui să ne pună în gardă, pentru că infecția cu West Nile este cea mai frecventă transmisă prin înțepăturile de țânțari atât în Europa, cât și în lume, afectează multe milioane de oameni, dar doar una din cinci persoane știu că sunt bolnave. Una din 150 de persoane dezvoltă o formă gravă, ce poate ajunge și la deces. Anul trecut, 21 de oameni au murit.”, a spus el la Antena 1.
Citește și: Invazie de țânțari în București. Oamenii renunță să mai iasă din case seara
întrebat care sunt simptomele date de infecția cu West Nile, acesta a declarat: ”Majoritatea nu-și dă seama Este o boală febrilă, cu dureri de cap, grețuri, vărsături, erupție cutanată, este de dorit să se prezinte la medic de urgență, nu există vaccin pentru ea.”, a precizat el.
Află mai multe detalii despre cum îți poți proteja pielea, în clipul de mai sus!