Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani. Cum să primești ajutor gratuit dacă ai drepresie și anxietate

Neatza cu Răzvan și Dani. TelVerdeAntidepresie - ajutor gratuit pentru cei care suferă de depresie

Yolanda Crețescu, psiholog, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre proiectul TelVerdeAntidepresie - 0800 0800 20 - linia telefonică gratuită care asigură consiliere în situații de depresie și anxietate.

”Linia telefonică poate fi apelată gratuit de toți românii care au nevoie”, spune inițiatoarea proiectului, ”de la cei care au fost în situații dificile, care vor să se informeze, care sunt în puseu de atac de panică, care au avut sau au depresie și anxietate, și vor să învețe să nu mai aibă o recurență, să nu mai fie din nou în capcanele depresiei”.

Statisticile spun că unul din zece români suferă de depresie, dar nu știe. Iată care sunt semnele depresiei și ale anxietății, potrivit specialiștilor:

”Depresia este o boală. Chiar dacă este dimineață și ne-am trezit cu lipsa poftei de mâncare, cu lipsă de energie, cu stare de tristețe, pe care noi am scos-o din ritmul normal, dacă aceasta devine ca o mantie grea pentru mine și eu evit să mă mai văd cu prietenii, evit să mai fac lucruri care îmi plăceau altădată, evit să muncesc cu plăcere, până la igiena personală, acestea sunt semne ale depresiei.

De cele mai multe ori depresia ajunge să ne controleze viața, pentru că ne schimbă modul de a gândi.”

Care este diferența între depresie și anxietate

”Anxietatea are frici, depresia are îngrijorări. Dacă frica este cea care ne împiedică să mai facem lucruri, dacă cred că nu sunt suficient de bun, dacă îmi îngustez alegerile în viață așa cum nu făceam altădată înseamnă că am anxietate.

În plus, și anxietatea, și depresia au componența durerii, te doare stomacul, capul, ai migrene!” spune inițiatoarea proiectului, Yolanda Crețescu.

Marius Moga, la Neatza! Morandi are o piesă nou-nouță: "Professional Liar", hitul toamnei 2019... Papagalul acesta e senzație! A învățat „limbi străine”, ca să nu fie mâncat de pisici | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x