Antena Căutare

Prognoza meteo 12 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 12 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

meteo
Prognoza meteo 12 februarie 2021 | profimedia

La final de săptămână, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă, în special la începutul zilei în vest, nord și centru, iar noaptea, în cea mai mare parte a țării. Vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzația de frig.

Codul galben de răcire accentuată a intrat în vigoare de ieri de la ora 12.00 și va fi valabil până pe 15 februarie la ora 10.00 în toată țara. Peste acesta, este valabil și codul galben de ninsori viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Meteorologii au emis însă și un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. Acest cod a intrat în vigoare ieri la ora 18.00 și va fi valabil până astăzi la ora 18.00.

Prognoza meteo 12 februarie 2021 pe regiuni

În Maramureș astăzi sunt așteptate ninsori și temperaturi maxime ce nu vor depăși -8 - -10 grade Celsius. În Crișana cerul va fi mai mult noros, iar valorile termice vor fi negative pe tot parcursul zilei. Așadar se vor înregistra în jur de -6 grade.

Cer preponderent noros se anunță astăzi și în Banat. Vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și -7 grade Celsius.

În Oltenia, chiar dacă cerul va fi variabil, maxima zilei va atinge cu greu undeva la -2 grade Celsius. Pentru Transilvania meteorologii anunță ninsori, intensificări ale vânului și maxime cuprinse între -6 și – 11 grade.

Veștile nu sunt foarte bune nici pentru Moldova. În prima parte a zilei sunt așteptate ninsori, iar vântul va viscoli zăpada. Temperaturile vor fi foarte mici și în această regiune, astfel că maximele se vor încadra între -2 și -11 grade.

Prognoza meteo 12 februarie 2021 în București

În Dobrogea vom avea cer acoperit, va ninge în sud, iar temperaturile maxime nu vor depăși -1 grad. Pentru Muntenia meteorologii anunță ninsori, vânt și temperaturi ce vor atinge valori maxime de până la -3 grade. În București în prima parte a zilei va ninge, dar spre amiază este posibil să vedem puțin și soarele.

Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius. Mâine vom avea cer variabil spre senin și o maximă de 0 grade. Dumincă cerul va fi acoperit, iar maxima zilei nu va depăși -1 grad.

La munte va ninge în prima parte a zilei, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 110-130 km/h, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor situa între -11 și -20 grade Celsius.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Oradea - -6 grade

Baia Mare - -10 grade

Suceava - -11 grade

Iași - -9 grade

Miercurea Ciuc - -11 grade

Cluj Napoca - -9 grade

Timișoara - -4 grade

Sibiu - -8 grade

Brașov - -9 grade

Galați - -4 grade

Craiova - -2 grade

București – 1 grad

Constanța - -1 grad

Sărbătorește Valentine's Day într-un mod unic și ”Căsătorește-te la Neatza”. Cum te poți înscrie și câștiga inelul de lo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x