Antena Căutare

Prognoza meteo 19 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Doamna Florinela Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, ne spune cum va fi vremea în perioada următoare.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

profimedia

Începând de mâine, 20 ianuarie, vremea se va încălzi. Deocamdată, la această oră, încă se înregistrează temperaturi de -10 grade Celsius, mai ales în jumătatea de est a țării și temperaturile negative coboară până la -20 de grade spre partea centrală și de nord a Moldovei.

Prognoza meteo 19 ianuarie 2021 în București

În București se înregistrau -10 grade la prima oră a dimineții. Pe parcursul zilei de astăzi, temperaturile vor rămâne scăzute în mare parte a țării, în special în partea de est. Acolo maximele nu vor depăși -8 și -10 grade Celsius.

De la noapte se va simți o diferență categorică de temperature. Vor fi din ce în ce mai puține valori în limita gerului sau sub -10 grade. Tendința este clară de încălzire, în special spre sfârșitul acestei săptămâni, când se vor înregistra chiar și 10 grade, poate chiar 12-13 grade în sudul țării.

Maxima de astăzi din Capitală va fi una foarte modestă, sub 0 grade. Cu toate acestea, de la noaptea categoric se va simți o diferență termică și nu se vor înregistra mai puțin de -5 sau -6 grade. Mâine se vor înregistra în capitală temperature pozitive, în jur de 2-3 grade Celsius. Treptat, Bucureștiul se va încadra în zona cu temperaturile cele mai ridicate, spre sfârșitul săptămânii, mai ales sâmbătă.

Există probabilitatea ca de duminică, în contextul unui cer mai acoperit, poate și cu precipitații mai multe, temperaturile să aibă o tendință de ușoară scădere. Această tendință se va menține și în primele zile ale săptămânii viitoare.

Vremea se încălzește în toate regiunile României

Până atunci este clar că ne aflăm în mijlocul iernii și este de așteptat să mai avem temperature scăzute. Pe partea de vest, nord și centru vor fi precipitații astăzi, mai mult ninsori. La noapte însă, în condițiile de pătrundere a unei mase de aer cald, este de așteptat ca precipitațiile să fie și mixte, adică lapoviță și poate chiar și ploaie. Prin urmare, vor fi și condiții de polei, iar participanții la trafic trebuie să acorde mare atenție acestui lucru.

Pe măsură ce acest aer cald pătrunde în țara noastră, el fiind asociat și unei scăderi de presiune, înseamnă că sunt de așteptat și precipitații, sub formă de ninsoare în zonele în care temperaturile sunt negative, iar treptat vom vorbi în zilele următoare și de ploi.

Până în weekend, la munte, temperaturile vor fi foarte scăzute, mai ales în zonele înalte. Masa aceasta de aer rece a ajuns și în zonele înalte, iar aici se așteaptă o încălzire, dar care va aduce și precipitații.

Horoscop 19 ianuarie 2021. Taurii se vor dedica trup și suflet carierei, ce se întâmplă cu Leii... Idei de preparate gustoase pentru cei mai mari pofticioși, de la Chef Cristina Pavel...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Ultimele știri
x