Rețetă de spumă de căpșuni în coșulețe crocante, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vinerea este zi de desert la Neatza cu Răzvan și Dani, iar Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului a pregătit un desert delicios pe bază de căpșuni și anume: ”Coșulețe cu spumă de căpșuni".

Spumă de căpșuni în coșulețe crocante din foi de plăcinte

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că acum este perioada cea mai perfectă pentru a pregăti spumă de căpșuni, deoarece căpșunile nu sunt atât de suculente ca în toiul verii, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă de Spumă de căpșuni în coșulețe crocante. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu așa delicios desert de sezon.

Rețetă de spumă de căpșuni în coșulețe crocante - Ingrediente:

Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregăti celor dragi un desert delicios de weekend.

Pentru spuma de căpșuni:

  • 5 albușuri de ouă
  • 1 praf de sare
  • 250 gr zahăr
  • 1 kg căpșuni

Pentru coșulețe crocante:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 100 gr unt

Pentru decor:

  • fistic
  • zmeură
  • căpșuni

Rețetă de spumă de căpșuni în coșulețe crocante - Mod de preparare

Pentru prepararea spumei de căpșuni, Vlăduț a ales metoda elvețiană. Rețeta elvețiană de spumă de căpșuni prevede mixarea albușurilor pe baie de aburi, astfel încât acestea sunt aproape gătite și scăpăm de senzația neplăcută a gustului de albușuri crude.

Citește și: Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă

Există trei metode de a prepara spumă de căpșuni. Metoda clasică de a miza albușurile crude, este metodă franțuzească, metoda elvețiană, ca în rețeta de față și metoda italienească în care se mixează albușurile cu sirop fierbinte de zahăr.

Cum se prepară spuma de căpșuni elvețiană

Se pune la foc un vas umplut pe jumătate. Într-un vas mai mic ca diametru, așa încât să încapă în vasul cu apă se adaugă albușurile și un praf de sare. Se mixează ușor doar până devin spumoase. Apoi se adaugă zahărul și se transferă vasul în cel cu apa care fierbe pe foc.

Regula de bază pentru baia de aburi este ca vasul cu ingredientele să nu atingă apa din celălalt vas. Trebuie să rămână o distanță de 1-2 degete între apă și dosul vasului de deasupra.

Se mixează, așadar, albușurile cu zahărul pe baia de aburi până se formează o bezea consistentă care trebuie să atingă temperatura de 85 de grade Celsius, pentru a fi preparată. În lipsa unui termometru se folosește metoda degetului. la introducerea degetului în bezea, aceasta trebuie să se simtă fierbinte, dar nu să ne opărească. Când bezeaua de albușuri este gata, se lasă la răcit și se pregătesc căpșunile. Căpșunile se vor pasa ușor cu dispozitivul de preparat piure, așa încât să rămână printre ele și bucăți mai mari. Se amestecă piureul de căpșuni cu bezeaua de albușuri și se dă la rece până în momentul servirii.

Citește și. Rețetă de plăcintă cu iaurt, gustoasă și răcoroasă - rețeta lui Vlăduț

Cum se pregătesc coșurile crocante din foi de plăcintă

Se decupează foile de plăcintă în forme pătrate și se grupează câte trei. Se ung între ele cu unt moale și se așază în forme de brioșe sau de savarine, lăsând colțurile în exterior. Se coc la 200 de grade pentru 10-15 minute, sau până devin rumene și crocante. Se lasă la răcit, se scot și se umplu cu spuma de căpșuni. Opțional, se presară pe deasupra fistic mărunțit și zmeură.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de spumă de căpșuni în coșulețe crocante, urmăriți materialul video de mai sus.

Pentru că suntem în plin sezon al căpșunilor gustoase și aromate, îți oferim și rețeta celui mai simplu desert cu fructe: crumble cu căpșuni. Este o rețetă din bucătăria englezească, simplă, dintr-un aluat sfărâmicios și multe căpșuni.

Ultimele știri